Restaurantele McDonald's, acuzate de evaziune

Data publicării:
McDonalds

 

Este un artificiu prin care McDonald's ar fi plătit taxe mai mici decât ar fi trebuit în Franţa, iar Guvernul de la Paris încearcă să recupereze aceşti bani.

Potrivit revistei L'Express, oficiali guvernamentali anonimi de la Paris au dovezi că franciza americană McDonald's a ţesut o amplă schemă de evaziune fiscală în Franţa şi în ţările vecine. McDonald's are un lanţ de 300 de restaurante în Franţa, iar autorităţile franceze bănuiesc că din 2009 până anul trecut o parte din încasările lor au fost înregistrate de fapt în bilanţurile contabile ale restaurantelor McDonald's din Luxemburg şi Elveţia, unde taxele sunt mult mai mici.

Americanii ar fi prejudiciat astfel fiscul francez cu 2.2 miliarde de euro din impozite pe profit şi TVA neplătite.

Într-un comunicat de presă compania a negat acuzele şi a declarat: „Din 2009 până în prezent, restaurantele McDonald's au achitat taxe de un miliard de euro în Franţa”.

Cei de la McDonald's recunosc însă că birourile lor din Paris au fost vizitate de autorităţi în luna octombrie a anului trecut.

Compania spune că garda financiară franceză i-a cerut informaţii, dar că nu a existat nicio acuză oficială.

L'Express scrie că a fost mai mult decât o simplă solicitare de informaţii şi că autorităţile franceze au confiscat mai multe documente din gestiunea McDonald's.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri