Sari la conținut

Rezervări de vacanțe în Turcia anulate după tentativa de lovitură de stat

Tentativa de lovitură de stat a generat anualarea unor rezervări de vacanţe în Turcia din partea unor turişti români, însă acestea se menţin sub 5% din numărul total al rezervărilor, a declarat luni preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, potrivit News.ro.

Cum puciul a avut loc doar în urmă cu trei zile, printre care și două zile de weekend, este posibil ca numărul anulărilor să crească semnificativ în perioada următoare.

"În Antalya şi Bodrum vacanţele se desfăşoară normal. Sâmbătă s-au retras câţiva turişti, procentul de rezervări anulate fiind mic, sub 5%", a afirmat Burcea.

Zborurile programate pentru sâmbătă spre Antalya - patru din Bucureşti, unul din Cluj-Napoca şi unul din Iaşi - au fost operate fără probleme.

”Aeroporturile au fost deschise, e mai mult o criză emoţională. Practic, în Antalya şi Bodrum, unde sunt turişti români, nu au fost probleme”, susţine preşedintele ANAT.

Pe contul de Facebook al patronatului se precizează că peste 1.000 de turişti români din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi au plecat sâmbătă către Antalya cu curse charter şi că zborurile spre Antalya s-au desfăşurat normal.

“Zborurile spre Antalya se desfăşoară după programul stabilit. Niciun charter nu este anulat”, se arată în anunţul ANAT.

În total 232 de persoane au fost ucise în puciul eşuat din noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat luni premierul turc Binali Yildirim, citat de The Associated Press.