România, jucător slab de poker. Statul pierde anual 100 de milioane de euro din neimpozitarea jocurilor de noroc

Data publicării:
poker crop

Alin Ivanov are 25 de ani şi a început să joace poker online acum patru ani. A câştigat. Destul cât să nu îşi caute prea mult un loc de muncă. 

Joc cu precădere pe site-urile franţuzeşti. M-am întreţinut o foarte bună perioadă din poker online. O parte din profituri le retrăgeam ca să pot să îmi duc viaţa de zi cu zi, fiind în perioada facultăţii. Trebuia să îmi acopăr cheltuiele. Şi o parte rămâneau pe site, bani pe care îi rulam în continuare”, a spus Alin Ivanov, jucător de poker. 

Jocul îl ţinea ocupat ore în şir, dar de cele mai multe ori, efortul era răsplătit. 

Am avut luni în care am fost plus 3-4.000 de euro. Am avut luni în care am avut minus 2-3 mii de euro”, a spus Alin Ivanov. 

Mii de români lasă sume uriaşe pe site-urile străine. Legislaţia din România nu le dă voie investitorilor să creeze aici site-uri cu jocuri de noroc. Un deputat încearcă să schimbe legea. 

Foarte mulţi români joacă pe site-uri online afară, pe internet, şi banii ăia se duc şi se impozitează în ţările unde se joacă şi nu în România. Şi atunci ar fi bine ca jucătorii din România şi operatorii să plătească taxele la stat aici”, a spus Daniel Florea, deputat PSD. 

Românii ocolesc cazionurile reale speriaţi de impozitul pe care trebuie să îl plătească la fiecare câştig. De acelaşi bir fug şi investitorii. 

Există o taxă de 25%, pe jucător, pentru orice sumă mai mare de 600 de lei”, a spus Dan Ghiţă, preşedintele asociaţia jucătorilor de noroc”, a spus Dan Ghiţă, preşedintele asociaţiei jucătorilor de noroc. 

Investitorii în jocurile online au migrat către bulgari sau maghiari unde astfel de venituri nu se impozitează. 

Când o să ştim care e nivelul taxelor, care sunt costurile, abia atunci ne putem gândi să investim în această ţară. Până atunci, e mult prea nesigur pentru noi”, a spus Sue Rositer, membru al unei asociaţii de investitori în jocuri de noroc. 

Deschiderea pieţei de jocuri de noroc şi în mediul online ar aduce bani statului, dar şi noi probleme. Psihologii spun că, dacă jocul nu rămâne la nivel de distracţie, există riscul ca numărul de persoane dependente să crească. 

Ar putea să îşi pună problema în momentul în care începe să se gândească doar la jocul de noroc, începe să îşi petreacă foarte mult timp în sala de joc, începe să se izolele de familie, de prieteni, lipseşte de la servici”, a spus psihologul Leliana Valentina Pârvulescu. 

Piaţa jocurilor de noroc din România a ajuns în prezent la 700 de milioane de euro, adică 0,5 la sută din produsul intern brut.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri