Şantierele de la malul mării, deschise şi vara: Primarul Radu Mazăre doreşte menţinerea lucrărilor de construcţie şi în sezonul estival

Data publicării:
estival

În valiza de concediu, turiştii care merg pe litoralul Mării Negre vara aceasta ar putea fi nevoiţi să înlocuiască şapca de soare cu o cască de protecţie. Motivul: ar putea găsi la malul mării un adevărat şantier, după ce mai mulţi parlamentari au depus un proiect la Senat prin care cer ca decizia privind continuarea lucrărilor să revină autorităţilor locale. Proiectul este susţinut de edilul Constanţei, Radu Mazăre.

 

Iniţiatorii proiectului de lege propun ca decizia de sistare a lucrărilor de construcţii în perioada sezonului estival să poată fi luată de autorităţile locale. Astfel, primăriile ar putea emite autorizaţii de construire şi să decidă continuarea lucrărilor sau chiar începerea altora în timpul sezonului estival.

În prezent, şantierele active sunt interzise de prevederile legii 597/2001, cea care reglementează măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de litoral. Legea în vigoare a fost dată tocmai din cauză că lucrările de contrucţii în timpul unui sezon estival destul de scurt produceau disconfort turiştilor şi pierderi uriaşe agenţilor economici, prin lipsa clienţilor.

Pe de altă parte, tocmai din cauza acestei legi, mai multe proiecte derulate cu fonduri europene au fost blocate sau întârziate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri