Secretar de stat: Tot ceea ce este balneoclimateric trebuie să mai aștepte

Data publicării:
razvan pirjol
Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei Foto: captură TV

Secretarul de stat Răzvan Pîrjol, responsabil al Direcţiei de Turism din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, spune că turismul balneoclimateric nu se va deschide deocamdată de la 1 iunie, ci trebuie să mai aștepte.

„Tot ceea ce este balneo-climateric trebuie să mai aștepte să vedem cum va evolua, este în stand-by”, a spus Răzvan Pîrjol, întrebat de jurnaliști, la Constanța, ce se va întâmpla cu stațiunile balneo.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Conform declarațiilor președintelui, după 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate și vor fi deschise terasele și plajele, cu păstrarea unor reguli de distanțare fizică.

Răzvan Pîrjol a precizat că șezlongurile vor fi așezate la 2 metri unul de celălalt, o msăură despre care operatorii din turism erau preveniți și știau că această distanțare va fi impusă și în cazul plajelor. 

Pe de altă parte, secretarul de stat a spus că vor fi elaborate niște norme și pentru turişti, nu doar pentru hotelieri. „Cu siguranță vor fi și măsuri pentru turiști. Am elaborat împreună cu mediul privat măsurile de redeschidere pentru partea staff-ului și operatorilor. Vom elabora și niște norme pentru turiști, care să le confere acea siguranță sanitară de care au nevoie”, a spus Răzvan Pîrjol. „Ceea ce am încercat în permanenţă a fost să elaborăm nişte norme care să nu fie total diferite de celelalte ţări, tocmai pentru ca turistul, fie el român sau turist internaţional, să îşi regăsească acel sentiment de siguranţă oriunde s-ar duce”, a adăugat Răzvan Pîrjol.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri