Sari la conținut

Șeful Bursei de Valori București și-a dat demisia

Ludwik Sobolewski a notificat Bursa de Valori București (BVB) cu privire la demisia sa din calitatea de director general al societății, se arată într-un anunț publicat pe site-ul operatorului pieței de capital.

"Bursa de Valori București informează ca, în data de 27 octombrie 2017,  a notificat societatea cu privire la demisia sa din calitatea de director general al societății", se arată în document, potrivit Agerpres.ro.

Conform unor informații din piață, momentan se așteaptă decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de avizare a noului șef, după ce Consiliul de Administrație al Bursei a inițiat, recent, un proces intern de selecție a candidaților pentru funcția de director general.

"Consiliul Bursei (Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București, denumită în continuare 'Societatea' sau 'BVB') a inițiat un proces intern de selecție pentru candidați la funcția de Director General, ce va fi desfășurat în perioada următoare", se arată într-un document al Bursei.

Alin Barbu, director general adjunct al Bursei de Valori București, coordonează momentan activitatea instituției, după ce contractul de mandat al directorului general, Ludwik Sobolewski, a expirat la sfârșitul lunii august a acestui an iar acesta a luat decizia de a nu-și exercita mandatul până la o decizie a Consiliului Bursei, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanți ai BVB.

Pe aceeași temă