Sari la conținut

Sensiblu a cumpărat 78 de farmacii ale concurenței. Cât a plătit în medie pe una

Grupul Polisano, administrat de Remus Borza, a vândut 78 de farmacii Rețeta către lanţul Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, într-o tranzacţie de circa 20 de milioane de euro. Prețul mediu plătit pe o farmacie Rețeta este de aproximativ 256.000 de euro.

"Am semnat un acord de principiu pentru vânzarea celor 78 de  farmacii  Reţeta, aşteptăm aprobarea Consiliului Concurenţei în termen de 60 de zile. Negocierile s-au mişcat repede, au durat cam o lună. Polisano a fost asistat în tranzacţie de Borza&Asociaţii”, a declarat pentru wall-street.ro Remus Borza.

Decizia de a vinde cele 78 de farmacii, dintr-un total de 103, a fost motivată de Borza de necesitatea de obţine lichidităţi necesare pentru susţinerea distribuţiei din grup.

Retailul farmaceutic din România, reprezentat de peste 8.200 de farmacii,  a crescut  în 2014 cu 1,7% comparativ cu nivelul din 2013, potrivit estimărilor companiei de cercetare de piaţă PMR.

Primele cinci reţele de farmacii sunt Catena, deţinută de Anca Vlad, cu peste 500 de unităţi,  Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, cu peste 400 de unităţi, Dona (275), reţea controlată de omul de afaceri Eugen Banciu, Help Net (175), parte a distribuitorului Farmexim, şi Ropharma (125), a omului de afaceri Mihai Miron.