Sari la conținut

Siemens vrea să angajeze 200 de persoane în Cluj-Napoca în următorii trei ani

Centrul va funcţiona în clădirea Liberty Technology Park Cluj, dezvoltată de fondul de investiţii Fribourg Capital, condus de omul de afaceri Ion Sturza. 

Noii angajaţi vor lucra în proiecte globale de dezvoltare de software şi produs pentru toate diviziile Siemens. Investiţia în noul sediu, de peste 4,5 milioane euro include costuri aferente chiriei pe următorii cinci ani, costuri de amenajare şi investiţia iniţială în infrastructură, fără a lua în calcul cheltuielile cu viitorii angajaţi. 

"Compania Siemens este prezentă în Cluj-Napoca de peste 20 de ani. Începând cu luna august, facem un pas firesc: creştem într-o nouă direcţie şi ne dorim să recrutăm cei mai buni ingineri din zonă", a declarat George Costache, directorul executiv Siemens România

Reprezentanţii Siemens au afirmat că decizia de a deschide un nou centru la Cluj-Napoca se datorează nivelului înalt de educare al tinerilor absolvenţi şi poziţiei georgrafice favorabile a ţării în Europa. 

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupă integral clădirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi. 

Compania a început deja angajările în Cluj-Napoca prin intermediul unei campanii de recrutare, prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universităţile cu profil tehnic din oraş, prezenţă la târgurile de job-uri locale şi prin intermediul companiilor locale de recrutare. 

Siemens deţine alte două centre IT în România, la Braşov, cu peste 300 de angajaţi. Divizia Siemens Corporate Technology şi compania Siemens Industry Software oferă servicii de inginerie şi IT pentru clienţi din întreaga lume, în diverse sectoare precum cel industrial, de sănătate sau energie. 

Siemens este o companie de inginerie electrică în domeniul energiei, sănătăţii, industriei şi infrastructurii. 

Activă pe plan local de peste 100 de ani, Siemens are aproximativ 1.600 de angajaţi în Romania şi deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, care produc sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale. 

Evosoft este o subsidiară a Siemens care coordoneaza proiecte internaţionale şi servicii IT. Compania are sediul în Germania şi operează ca entitate independentă şi în Ungaria.  

Peste jumătate din programatorii din România câştigă maxim 1500 de euro, bani frumoşi pentru pretenţiile angajaţilor români, dar care pălesc în comparaţie cu salariile din Vest. Acasă la Siemens, în Germania, un programator bun poate câştiga chiar peste 10 mii de euro. Siemens a mirosit potenţialul unei afaceri bune în România cu mult timp în urmă. Deţine deja doua centre IT la Braşov şi 4 fabrici la Sibiu şi Buziaş - în total 1600 de angajaţi care generează economii sănătoase pentru companie.