Sindicatul Ford a semnat noul Contract colectiv de muncă pe următorii doi ani

Data publicării:
ford

Ovidiu Cioroianu, președintele Sindicatului Ford Automobile Craiova, a declarat luni că noul Contract colectiv de muncă a fost semnat și înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Chiar dacă avem nemulțumirile noastre, contractul a fost semnat și înregistrat la ITM. Nimeni nu este fericit, dar aceasta este situația pe piața muncii din zonă”, a arătat liderul sindical.

Întrebat dacă se preconizează și în acest an perioade de șomaj tehnic pentru o parte a angajaților fabricii, el a afirmat că acestea nu sunt excluse. „Nu cred că piața auto va cere atâtea mașini câte putem să producem noi”, a spus Cioroianu.

Sindicatul Ford a încheiat, la finalul lunii ianuarie, negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă pentru 2016-2017 care prevede ca nivelul veniturilor salariale totale să fie aproape la nivelul celor de anul trecut.

Oficialii Ford au declarat la acel moment că sprijină anumite modificări ale Contractului colectiv de muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă și mai eficientă. „Compania noastră sprijină anumite modificări cheie ale Contractului colectiv de muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă și totodată mai eficientă. Aceste modificări corecte și oneste pe care compania noastră le-a prezentat Sindicatului sunt destinate să plaseze fabrica de la Craiova într-o poziție puternică în ceea ce privește viitorul sau în sistemul global de producție Ford. Fabrica de la Craiova este una dintre cele mai moderne facilități de producție pe care Ford le deține în Europa, fiind dotată cu tehnologie de ultimă generație în care s-a investit peste 1 miliard de Euro. Suntem încrezători că împreună cu Sindicatul și cu ajutorul angajaților noștri vom face tot ceea ce putem pentru a atrage un volum de muncă suplimentar și securiza totodată noi oportunități de afaceri pentru Ford Craiova”, au afirmat reprezentanții firmei amintite, într-o declarație de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri