Soluții pentru creditele în franci. Pragul pentru „Electorată” ar putea crește la 3.000 de lei

Data publicării:
FRANC ELVETIAN 2-3

Guvernul propune modificarea ordonanţei, astfel încât, de Electorată să poată beneficia cei care au venituri brute de până la 3.000 de lei, adică aproximativ 2.100 de lei net.

Electorata este însă doar o soluţie pe termen scurt. Pentru a rezolva definitiv problema, clienţii băncilor cer conversia creditelor din franci elveţieni în lei.

Propunerea venită din partea organizaţiilor ce reprezintă interesele celor împrumutaţi este respinsă, însă, categoric de Banca Națională.

Pe de altă parte, oficialii BNR au răspuns acuzațiilor că nu au frânat creditarea în valută înainte de declanșarea crizei.

Să interzici în activitatea unei bănci un produs care la momentul respectiv nu prezenta niciun fel de risc cred că ar fi fost un abuz și puteam fi dați în judecată. Dacă nu ar fi existat variația de curs și BNR ar fi intervenit în limitarea activității unei bănci, era un abuz cras”, a declarat Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR.

Problemele persoanelor cu credite în franci s-au accentuat după ce cursul de schimb a crescut cu peste 20 la sută în ultima săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri