Şomajul din România, sub media UE

Data publicării:
agerpres someri somaj someri peste 40 de ani 13 10 2015

Rata şomajului din România a fost de 6,8% în octombrie, potrivit biroului de statistică Eurostat, sub media europeană de 9,3%. România figurează printre statele europene cu un şomaj mic, mai exact se află pe locul al zecelea. Cea mai ridicată rată a şomajului se înregistrează în Grecia, de peste 24%, iar cea mai mică în Germania, de doar 4,5%. În total, aproximativ 22,4 milioane de europeni erau în şomaj în cursul lunii octombrie.

Magazinele fac angajări

Veşti bune pentru cei care îşi caută de lucru în comerţ: magazinele vor face angajări în următoarele două luni, arată un sondaj realizat de Institutul Naţional de Statistică. Comerţul cu amănuntul este, de altfel, singurul sector al economiei care a recrutat personal şi în ultimele trei luni. Firmele de construcţii, în schimb, vor renunţa la o parte din muncitori, aşa cum se întâmplă în lunile de iarnă.

România intervine pentru chinezi în UE

România încearcă să evite blocarea unui ajutor de stat pe care Marea Britanie vrea să îl dea companiei China General Nuclear Power pentru construirea unei centrale nucleare, potrivit profit.ro. Austria s-a opus acordării acestui sprijin, cu toate că executivul european a acceptat ca guvernul britanic să susţină investiţia. România are interes să sprijine Marea Britanie în acest proces, deoarece vrea să ridice reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă cu aceeaşi companie, oferind acelaşi tip de ajutor de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri