Sorin Oprescu a anunțat creșterea taxelor cu 16% în Capitală

Data publicării:
28012013 20taxe 20bucuresti-46321

Iniţial, Guvernul a lăsat pe fiecare edil să decidă dacă măreşte sau nu taxele. Apoi, executivul a revenit asupra decizie şi a anunţat că primăriile care au datorii nu mai primesc bani de la bugetul central, dacă nu cresc impozitele.

„Toate dările care sunt la sectoare şi le încasează sectoarele cresc, de la taxa auto, taxa pe proprietate cu 16,1% la unii după calculele făcute, parcările şi aşa mai departe”, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Decizia oficială va fi luată marţi, în şedinţa Consiliului General al Capitalei. PDL susţine că hotărârea s-a luat deja.

Primarul general al Capitalei și lideri de grup ai consilierilor generali s-au întâlnit joia trecută în cadrul Primăriei Generale, unde au vorbit și despre majorarea taxelor și impozitelor locale în Capitală.

Surse din cadrul Primăriei spun că, de fapt, cei care își doresc această majorare sunt primarii de sector și astfel fac presiuni asupra lui Sorin Oprescu, care a spus în mai multe rânduri că nu și-ar dori această majorare, pentru că este un an foarte greu pentru bucureșteni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri