Știri economice pe scurt - 31 august

Data publicării:
logo imagine stiri economice scurt - GettyImages - 20 august 2015-1

Cinci judeţe iau grosul creditelor. Aproape jumătate din totalul creditelor de consum şi 63% din cele imobiliare sunt concentrate în Bucureşti - Ilfov, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timiş. La finalul lunii iulie, locuitorii şi firmele din aceste judeţe aveau de plătit credite de consum de aproximativ 24 de miliarde de lei. Cât despre împrumuturile imobiliare, vorbim de aproape 30 de miliarde de lei. În total, populaţia şi firmele din toată ţara au în derulare credite de peste 214 miliarde de lei.

Noi condiţii pentru tinerii întreprinzători. Programul prin care statul îi ajută cu câte 10.000 de euro pe tinerii care debutează în afaceri, aşa-numitul SRL-D, s-a modificat. Astfel, înscrierea se va face exclusiv online, în sesiuni semestriale de 15 zile, şi nu în sesiune continuă, ca până acum. De asemenea, se califică întreprinzătorii care obţin cel mai mare punctaj la planurile de afaceri. Anterior, tinerii erau acceptaţi în ordinea înscrierilor.

Tranzacţie pe Autostrada A1. Cel mai mare proprietar de spaţii industriale din lume, compania americană Prologis, şi-a vândut parcul format din patru hale de depozitare. Potrivit revistei Capital, cumpărătorul a plătit circa 50 de milioane de euro pentru parcul logistic de lângă autostrada Bucureşti-Piteşti. Proiectul, construit în etape în 2007 şi 2008, este al patrulea ca mărime din România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri