Suma colosală tăiată de pandemie din veniturile obținute din muncă

Data publicării:
munca somaj angajat g
Veniturile obţinute din muncă pe plan global au scăzut în primele nouă luni din acest an cu 3.500 miliarde de dolari. FOTO: Getty Images

Veniturile obţinute din muncă pe plan global au scăzut în primele nouă luni din acest an cu 3.500 miliarde de dolari, arată Organizaţia Internaţională a Muncii. Scăderea este de aproape 11% față de anul trecut.

Cifra nu include sprijinul guvernamental pentru a compensa blocajele - cum a fost șomajul tehnic în Europa sau cecurile trimise oamenilor de adminstrația americană.

Dar dincolo de sprijin, pierderile sunt de circa 5,5% din PIB-ul global în nouă luni. Afectați au fost în principal cei care lucrează fără forme legale, total sau parțial.

Studiul arată că în trimestrul al doilea, când erau în vigoare restricții extinse, s-a pierdut muncă echivalentă cu 495 de milioane de joburi cu normă întreagă. În trimestrul al treilea, indicatorul a fost la echivlentul a 345 milioane locuri de muncă. Practic a fost recuperată munca a 150 de milioane de joburi.

În ultimele trei luni ale acestui an se estimează că timpul de muncă pierdut pe plan global va fi de 8,6%, echivalentul a 245 milioane locuri de muncă.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri