T. Băsescu: Privatizarea CFR Marfă va face obiectul unei anchete a DNA

Data publicării:
CFR Marfa-MFAX-15

Auzim astăzi de dosare făcute de procurorii băsişti, dosare făcute la comanda lui Băsescu. Sunt numai nişte minciuni şi pentru că presimt că orice om priveşte la modul cum se derulează privatizarea CFR Marfă poate ajunge la concluzia că această privatizare va face, mai devreme sau mai târziu, obiectul unei anchete a DNA”, a declarat luni președintele.

Şeful statului a spus că îi atenţionează pe cei care conduc procesul de privatizare a CFR Marfă, pentru ca la un moment dat să nu spună că "i-a luat DNA" la comanda lui Băsescu.

Este o privatizare unde s-au schimbat condiţiile de licitaţie după ce a rămas o anume firmă. Este o privatizare în care termenele nu au fost respectate. Au fost profund întârziate pentru a crea condiţii mai favorabile companiei declarate câştigătoare, este un câştigător de licitaţie pentru care acum se fac eforturi pentru a se prelungi teremenele pentru a se face plata. Eu doar spun preventiv: Nu mai continuaţi modificarea condiţiilor la care să se facă plata la CFR. Nu există nicio justificare în raport cu ce vă spune Consiliul Concurenţei”, a mai spus Traian Băsescu.

"Băieţi, dacă o să vă ia (DNA - n.r.), o va face pe ce aţi făcut până acum în procesul de privatizare a CFR Marfă", a continuat Traian Băsescu.

Termenul pentru finalizarea privatizării CFR Marfă, scadent la jumătatea acestei luni, va fi amânat până la 20 decembrie, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri