Ţării, cât mai mult cărbune. Carierele de lignit din Jilţ şi Roşia ale CEN Oltenia ar putea fi modernizate în următorii 15 ani

Data publicării:
carbune 1

Complexul Energetic Oltenia ar urma să investească 2,5 miliarde de lei în următorii 15 ani pentru modernizarea a două cariere de lignit din subordine. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, proiectul de modernizare vizează carierele Jilţ şi Roşia. Cele două cariere de lignit din Gorj ar putea creşte producţia de cărbune a companiei cu până la 50%, adică aproximativ 16,5 milioane de tone de lignit anual.

Sursă foto: PrimariaMotru.ro

Prima dintre cariere, Jilţ, presupune o investiţie de 1,9 miliarde de lei, derulată pe parcursul a 15 ani. După punerea în funcţiune, cariera va putea asigura 8,5 milioane de tone de lignit pe an, potrivit argumentaţiei ataşate proiectului de Hotărâre de Guvern.

Lucrările pentru deschiderea carierei Roşia sunt estimate să dureze 6 ani, costurile ridicându-se până la 600 de milioane de lei.

Cele două investiţii asigură locuri de muncă pentru 2500 de oameni. Complexul Energetic Olteniadeţine în prezent 13 grupuri energetice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri