Sari la conținut
News Alert

TAROM reintroduce zborurile către China după 11 ani

Cerul României devine tot mai aglomerat. După ce s-au întrecut în a introduce curse noi în această vară pentru a răspunde dorinţei românilor de a-şi face vacanţele cât mai departe de casă, operatorii aerieni fac planuri pentru noi zboruri şi din toamnă.

Pentru oamenii de afaceri, cel mai aşteptat este cel spre Beijing. Avioanele TAROM vor zbura către China din 16 septembrie. Preţul unui bilet de avion va fi de aproape 600 de euro, iar călătoria va dura în jur de 9 ore. Acum, o călătorie durează cel puţin 12 ore, deoarece toate zborurile sunt cu escală. Iniţial, autorităţile dădeau ca sigură introducerea acestei curse încă din această vară.

 „Undeva în luna iunie-iulie am putea veni în China cu un zbor direct Bucureşti - Beijing. Speram să se întâmple asta. Foarte mulţi turişti din China ar vrea să vină, să viziteze România şi o linie directă Beijing-Bucureşti şi invers ar fi foarte util. Si penru oamenii de afaceri si pentru aceste deplasări”, a spus Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării. 

Compania aeriană de stat a renunţat la operarea unei curse directe Bucureşti-Beijing şi retur în 2003, pentru că nu era rentabilă. Călătorii şi-ar dori, mai degrabă, un zbor direct către Statele Unite.

Şi operatorii low-cost au planuri mari. De exemplu, avioanele Blue Air vor zbura de la finalul lui septembrie către Torino, iar din decembrie către Liverpool. ŞI Wizz Air introduce curse noi de pe aeroportul Otopeni din Capitală, către Basel şi Nurenberg. Dacă vă rezervaţi acum un bilet către Nurenberg, de exemplu, veţi plăti pentru o călătorie dus-întors puţin peste 200 de lei, în timp ce una către Liverpool vă costă 457 de lei.

Companiile aeriene nu au uitat nici de românii de ţară. 

Până acum avem anunţată o nouă destinaţie, către Dortmund pentru care se vând deja bilete tot prin compania Wizz Air. Zborurile vor fi operate miercuri şi duminică începând cu 26 octombrie”, a spus Nicoleta Boborodea, purtător de cuvânt al aeroportului din Sibiu. 

De pe aeroporturile din Cluj sau Timisoara se va putea ajunge, din această toamnă, la Koln, Geneva, Bari, Munchen şi Torino.