Tarom vrea să cumpere o aeronavă de lux cu până în 10 locuri pentru a o închiria oamenilor de afaceri

Data publicării:
avion gulfstream tarom

Transportatorul aerian naţional Tarom vrea să cumpere o aeronavă de lux cu până în 10 locuri pentru a o închiria oamenilor de afaceri şi nu numai, iar în prezent poartă negocieri în acest sens, a declarat vineri pentru News.ro directorul general al companiei Werner Wolff.

”Aeronava ar putea avea 8-10 locuri, însă poate fi remodelată. Acum prospectăm piaţa şi, cel mai probabil, o vom lua prin leasing operational. Ţintim sectorul de lux. Avionul va putea fi închiriat în zona de business, de oamenii de afaceri, dar şi de Guvern ori Preşedinţie. În plus, poate fi folosit în urgenţe medicale, deoarece cu o astfel de aeronavă pot fi transportaţi bolnavi pe targă, de exemplu, sau în cazurile de transplant”, a declarat vineri pentru News.ro directorul general al companiei Werner Wolff.

Acesta ar fi primul astfel de avion din flota Tarom. O astfel de aeronavă costă 20-30 milioane euro şi poate atinge o viteză de 900 km pe oră.

”Este o nişă care se dezvoltă. Avionul poate zbura şi transcontinental, deci poate ajunge şi la New York”, a precizat Werner Wolff.

Companii care produc acest tip de avion sunt: Bombardier, Gulfstream, Embraer şi Cessna.

Tarom are circa 1.850 de salariaţi şi operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă de 25 de aeronave.

Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achiziţia a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preţ de catalog de 586 milioane dolari şi vor fi livrate până în anul 2023.

 În plus, compania vrea să schimbe 13 avioane din flotă, urmând să dea un anunţ în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri