Terenuri gratuite puse la dispoziţia companiilor care investesc în Alba Iulia şi Hunedoara

Data publicării:
teren gratuit

Toţi investitorii care doresc să vină în Alba Iulia primesc gratuit terenul, pe durata în care îşi desfăşoară aici activitatea. Primarul a impus şi câteva condiţii: investiţia să depăşească 1,5 milioane de euro şi să fie create locuri de muncă. Terenurile puse la dispoziţe sunt de circa 50 de hectare şi sunt amplasate lângă şoseaua de centură a oraşului.

De această facilitate oferită de primărie au profitat, până acum, două mari companii. Una belgiană de automotive, dar şi o fabrică de condimente cu capital interal românesc.

Cele două companii au investit, până acum, peste 40 de milioane de euro pe terenul pus la dispoziţie de primărie, teren pe care ulterior l-au şi achiziţionat.

"Această ideea mi-a venit într-o întâlnire pe care am avut-o în Germania cu primari care, în discuţii, îmi povesteau că ei achiziţionează terenuri ca să le pună la dispoziţie, gratuit sau cu bani puţini, firmelor care vor să se reloce şi care doresc să se dezvolte. Şi atunci am venit acasă, mi-am adunat colaboratorii, recunosc că am avut şi o echipă bună de consilieri care au înţeles că poate să fie un pas spre dezvoltare", a declarat Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia.

Ideea a fost preluată şi de edilul din Hunedoara. "Avem peste 60 de hectare de teren pe care dorim să le punem la dispoziţia potenţialilor investitori cu titlu gratuit. (...) Toate terenurile de care vorbim sunt cu utilităţi", spune şi Viorel Arion, primarul din Hunedoara.

Pe lângă terenuri, primăria va pune la dispoziţia investitorilor şi un centru de afaceri de o suprafaţă de 3.000 de metri patraţi, care va fi gata în curând şi care va dispune de toate utilităţile. Aici, însă, condiţiile pe care municipalitatea le impune investitorilor sunt ceva mai lejere decât cele din Alba iulia. Suma minimă investită trebuie să fie de doar 500.000 de euro. Companiile trebuie, de asemenea, să creeze locuri de muncă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri