Tesla a pierdut 126 de miliarde de dolari într-o singură zi, după ce Elon Musk a anunțat că va cumpăra Twitter

Data publicării:
Elon Musk prezinta o masina Tesla
Elion Musk în fața unui model Tesla. Foto:: GettyImages

Compania Tesla a pierdut marți 126 de miliarde de dolari din capitalizarea de piață, echivalentul a 12%, la o zi după ce Elon Musk, CEO-ul constructorului, a anunțat că va cumpăra platforma Twitter contra sumei de 44 de miliarde de dolari, informează Business Insider. Valoarea de piață a Tesla este acum de 906 miliarde de dolari.

Potrivit mai multor surse, presiunea crescută asupra acțiunilor Tesla este cauzată de îngrijorări legate de modul în care Musk își va finanța achiziția. Miliardarul a obținut un împrumut de 12,5 miliarde de dolari garantat cu acțiunile sale la Tesla - deține 17% din companie - și a împrumutat alte 13 miliarde de pe Wall Street.

Elon Musk mai trebuie să plătescă încă 21 de miliarde pentru achiziția Twitter, însă nu a spus de unde vor proveni banii, alimentând îngrijorările investitorilor că ar putea vinde o parte importantă din acțiunile deținute la Tesla.

Valorea participației deținute de Musk la Tesla a scăzut cu 40 de miliarde de dolari din data de 4 aprilie, când a dezvăluit că a cumpărat 9,2% din platforma Twitter, scrie Bloomberg. Acțiunile Tesla au scăzut de mai multe ori, pierzând în total 23% din valoare în luna aprilie, echivalentul a 275 de miliarde de dolari.

Acum, temerile că miliardarul își va vinde o parte din acțiuni pentru preluarea Twitter provoacă scăderea valorii acțiunilor.

Compania Tesla avertizase încă de la începutul anului, în rapoartul financiar anual, că prețul acțiunilor sale ar putea să scadă dacă Elon Musk hotărăște să-și vândă o parte din acțiuni.

Săptămâna trecută, Tesla a anunțat o creștere a veniturilor trimestriale cu 81% față de aceeași perioadă din 2021. Totodată, Tesla a livrat în primele trei luni ale anului un număr record de mașini, deși s-a confruntat cu probleme ale lanțurilor de furnizori.

Partenerii noștri