Topul celor mai atractive ţări pentru talentele în afaceri

Data actualizării: Data publicării:
INSEAD2

Şcoala de business INSEAD a lansat un raport anual de evaluare comparativă care măsoară capacitatea ţărilor de a concura pentru găsirea persoanelor talentate. Acest top este dominat de ţările europene şi mai ales cele nordice care s-au clasat printre primele locuri.

INSEAD2

Raportul “Global Talent Competiveness Index”, lansat de şcoala de business INSEAD, analizează sistemele educaţionale, nevoile economiei, mobilitatea şi spiritul antreprenorial, conform Business Insider, potrivit wall-street.ro.

Care este topul celor mai atractive țări

9. Finlanda

Statul din nordul Europei se află pe primul loc pentru educaţia formală şi are un punctaj mare datorită capacităţilor sale de a dezvolta persoane talentate în afaceri. De asemenea, mediul de afaceri este condus de o reglementare foarte puternică.

8. Danemarca

Ţara scandinavă se clasifică pe acest loc pentru mediul de afaceri amiabil şi capacitatea educării persoanelor talentate. Sistemul de educaţie formală din această ţară este printre cele mai bune din lume.

7. Luxemburg

Ţara cu ieşire la mare a fost clasată în 2016 pe locul 3 în acest ţop, dar anul acesta competiţia a depăşit-o. Având o reputaţie internaţională centrată pe industrie şi finanţe, Luxemburg rămâne în acest top.

6. Australia

Australia este una dintre ţările de top pentru că reuşeşte să atragă talente din străinătate şi are printre cele mai bune educaţii formale din lume. Aici se găsesc abilităţi de management la nivel înalt necesare unei ţări axate pe business.

5. Suedia

Această ţară oferă educaţie formală bună şi acces pe tot parcursul vieţii la cursuri educaţionale. Forţa de muncă suedeză cuprinde competenţe profesionale şi tehnice, dar şi abilităţi de management al afacerilor la nivel înalt.

4. Statele Unite ale Americii

SUA se află pe acest loc datorită universităţilor renumite, care reuşesc să dezvolte persoane talentate prin cursuri universitare, stagii de practică şi alte instruiri.

3. Marea Britanie

Britanicii atrag persoane talentate pentru că au cele mai bune universităţi din lume. Cu toate că rezultatele raportului au fost bune în acest an, s-ar putea ca pe viitor acestea să fie diferite din cauza Brexitului.

2. Singapore

Orașul-stat din Asia de sud-est se află pe primul loc pentru mediul de afaceri şi capacitatea de a atrage persoane talentate din întreaga lume. Cu toate că are aceste rezultate bune următoarea ţară a avut unele şi mai bune.

1. Elveţia

Ţara din centrul Europei obţine cel mai mare punctaj datorită performatelor sale remarcabile. Elveţia are capacitatea de a atrage persoane talentate, dar şi de a le reţine pentru o perioadă cât mai lungă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri