Topul datornicilor la stat

Data publicării:
bani 3-50

În fruntea clasamentului întocmit de Fisc se află compania Galaxy Tobacco, fosta Societate Naţională Tutunul Românesc. Are taxe neplătite de peste jumătate de miliard de lei. Problema este că Fiscul nu poate recupera banii, pentru că o sentinţă din 2012 a Curţii Supreme anulează practic datoria.

Pe locul al doilea în clasament apare compania European Food, cu datorii de 276 de milioane de lei. Împotriva ei s-a început deja procedura de executare silită.

Este urmată de Poşta Română, cu restanţe de 190 de milioane de lei, şi de Electrocentrale Bucureşti. Mai sunt şi alte companii de stat pe lista datornicilor. Este vorba despre Electrica Serv, care asigură întreţinerea şi reparaţiile reţelelor de distribuţie a energiei electrice în nordul şi centrul ţării, regiile de transport din Timişoara şi Iaşi, precum şi de compania de termoficare din Timişoara. Problema este că dacă statul ar încerca să execute silit rău-platnicii pentru a recupera datoriile, oraşe întregi ar rămâne fără căldură sau transport în comun.

Topul datornicilor la stat

Galaxy Tobacco: 500 milioane lei

European Food: 276 mil. lei

Poşta Română: 190 mil. lei

Electrocentrale Bucureşti: 146 mil. lei

Regia Autonomă de Transport Public Iaşi: 42 mil. lei

Electrica Serv: 30 mil. lei

Compania de termoficare din Timişoara: 16 mil. lei

Regia Autonomă de Transport Public Timişoara: 5 mil. lei

(sursa: incont.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri