Toyota redevine cel mai mare constructor mondial de mașini

Data publicării:
Mașină Toyota Corolla în showroom
Sursa foto: Getty Images

Toyota a devenit, din nou, cel mai mare constructor mondial după vânzări, ultimele rezultate arătând că a depășit Grupul Volkswagen, informează CNN.

Compania japoneză a vândut 9,5 milioane de autovehicule la nivel mondial în 2020, incluzând și mărcile Daihatsu, Lexus și Hino, spre deosebire de cele 9,3 milioane de unități comercializate de grupul Volkswagen, care deține și mărcile Audi, Skoda, Seat și Porsche.

Marii constructori s-au luptat din greu pentru prima poziție în piață. În 2007, Toyota a devenit lider mondial, după ce a depășit General Motors la vânzări. Grupul auto american General Motors Co. a deţinut titlul timp de peste şapte decenii, însă în prezent nu mai are nicio șansă să redevină lider. În 2017, Volkswagen a depășit Toyota la vânzări și a rămas pe prima poziție până în prezent.

Livările Toyota cu scăzut cu 11,3% în 2020 față de anul precedent, în timp ce livrările VW au scăzut cu 15,2% anul trecut.

În ultimul an, pandemia de coronavirus a redus vânzările constructorilor și a perturbat lanțurile de producție și aprovizionare cu componente în toată industria auto. Potrivit analiștilor băncii UBS, Volkswagen ar putea putea produce cu 100.000 mai puține unități în primele trei luni din 2020, aproximativ 4% din producția trimestrială, din cauza lipsei de componente.

Toyota nu a prezentat încă rezultatele financiare complete pe 2020, însă VW a anunțat săptămâna trecută că profiturile pentru anul 2020 au depășit 12 miliarde de dolari, indicând o revenire în a doua jumătate a anului.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri