Traian Băsescu: Dacă se reduce CAS, România pierde acordul cu FMI și UE

Data publicării:
presedintele

Introducerea reducerii CAS va crea un gol de resurse mult prea mare în raport şi cu celelalte obligaţii pe care ni le-am asumat, iar eu o spun public: dacă se introduce reducerea CAS, România pierde acordul cu Fondul Monetar Internațional şi cu UE, cu implicaţiile care decurg de aici, din punct de vedere credibilitate şi din punct de vedere al top-up-ului de la UE pentru proiectele cu bani europeni. Se vor pierde 10% din contribuţiile UE la proiectele din România”, de clarat Traian Băsescu

Șeful statului a amintit că sunt soluţii de revenire a economiei, prima fiind anularea taxelor suplimentare, precum taxa pe stâlp şi revenirea la vechiul preţ al combustibilului.

Aceste soluţii „ar ajuta economia să înceteze să mai gâfâie”, a spus Traian Băsescu, explicând că economia „trebuie făcută din nou să respire normal”.

„Nu reducerea CAS va avea efect pe revenirea la o respiraţie normală a economiei, ci extragerea din economie a poverilor suplimentare, care oricum n-au făcut bugetul mai fericit, dimpotrivă”, subliniat președintele.

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni pe 25 august, respectiv 26 august, în sesiune extraordinară pentru a discuta reezaminarea Legii CAS, precum şi Legea petrolului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri