Traian Băsescu: Gruia Stoica a ajuns până în Rusia pentru a găsi banii pentru CFR Marfă 

Data publicării:
gruia stoica gfr cfr 5823153-Mediafax Foto-Liviu Chirica-1

ACTUALIZARE 17.15. „Au altă culoare banii din Rusia? Problema este că trebuie să plătesc”, a declarat Gruia Stoica, acesta adăugând că nu a fost făcută nicio modificare în contract.


Şeful statului l-a acuzat pe Victor Ponta, într-un interviu pentru Adevărul că l-ar fi favorizat pe Gruia Stoica în procesul de privatizare a companiei feroviare. Traian Băsescu spune că Omnitrax, compania americană care a fost descalificată prima oară, ar fi fost mult mai capabilă să susţină financiar preluarea CFR Marfă.

„Nu mi se pare o treabă foarte serioasă când cel declarat câştigător aleargă prin Rusia sau cine ştie ce ţări ca să găsească banii cu care să cumpere. De unde îi va găsi pe cei cu care să modernizeze compania?

Ar trebui să se semneze azi, după declaraţia premierului. Oricum, a fost un investitor foarte favorizat în tot procesul. În licitaţie s-au transformat datoriile în acţiuni, din iunie când s-a declarat câştigător, abia zilele trecute guvernul a publicat hotărârea, ca să aibă timp să găsească bani. Aici l-aş atenţiona pe Ponta dacă această întârziere n-a fost favorizată. Nu spun că un partener al statului nu trebuie favorizat, dar nu încălca regulile când îl ajuţi, dar fă regulile egale”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri