Traian Băsescu se îndoiește că vom avea un nou acord cu FMI

Data publicării:
basescu 20resized 20mfax-45416

Președintele a explicat că din mai anul trecut nu au mai fost progrese în ceea ce privește îndeplinirea cerințelor din acordul cu FMI. „A rămas doar macrostabilitatea creată de Guvernul Boc”, a punctat șeful statului.

El a precizat că nu se va întâlni cu delegația FMI și că a „transmis politicos” acest lucru.

Şeful statului a explicat că în acest fel vrea să lase libertate Guvernului pentru a discuta despre reducerea TVA, CAS şi a impozitului pentru persoanele cu venituri reduse. Întâlnirea dintre Traian Băsescu și delegația FMI era programată pentru vineri.

„Am vrut să las guvernului deplina libertate să negocieze reducerea TVA la alimente, sper să reușească asta”, a spus președintele. „Cred că populația așteaptă finalizarea negocierilor, sunt convins că guvernul este extrem de încordat pe reducerea CASS, nu am îndoială că guvernul negociază cu toată forța și capacitatea lui impozitul progresiv”, a declarat președintele într-o notă văzută de unii comentatori ca fiind ușor ironică.

Sunt convins că orice intervenție a mea ar fi alterat aceste obiective și ar fi putut crea dubla abordare și eu aș vrea să nu existe niciun dubiu că guvernul a avut toată libertatea să rezolve și problema Oltchimului. Eu nu aș vrea ca guvernul să nu fie împiedicat de prezența mea în vreo discuție cu Fondul. Sunt convins că vor reuși și vor anunța acest succes”, a punctat președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri