Trandafirii, ingredientele unei afaceri cu mari șanse de reușită

Data publicării:
trandafiri-pentru-dulceata-afacere-mures facebook 10 07 2015

Trei mii de metri pătraţi plini cu trandafiri de dulceaţă. Este imaginea de care se bucură în fiecare dimineaţă doi tineri care au renunţat la locuri de muncă în Statele Unite şi în Spania pentru o afacere în satul natal.

Lucian Inţă şi Garbiel Marcu au crescut împreună şi s-au specializat ca tehnicieni silvici. Aşa că afacerea lor se bazează nu doar pe multă muncă, ci şi pe prietenia care-i leagă de o viaţă. Anul trecut, au plantat trandafirii şi acum au cules deja 100 de kilograme de petale.

Lucian Inţă, producător: Nu sunt gingași dar îi ajutăm din plin. A nu se lua la modul simplist, muncim 14-16 ore pentru a ne ține cultura la parametri optimi.

Gabriel Marcu, producător: Palisatul asta din plastic, am câștigat o chestie financiară, pentru că am cumpărat kilometri de plastic din ăsta. În România se folosește pe sârmă și aia e destul de scumpă.

Primii clienţi au apărut şi ei. Micii procesatori din judeţ care fabrică dulceaţă de trandafir plătesc 50 de lei pentru un kilogram de petale.

Gabriela Bercea, procesator: Ne bucurăm că sunt aproape de noi şi să colaborăm cu ei. Calitatea este bună, îşi dau interesul.

Alături de cultura de trandafiri, tinerii au şi una de fructe de pădure. Investiţia i-a costat 13.000 de euro şi spun că abia anul viitor îşi va atinge randamentul maxim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri