10 lucruri care vor schimba ce credeți despre zborurile cu avionul

Data publicării:
stewardese - GettyImages crop - 2 august 15

Fie că zburați des sau o dată la zece ani, unele aspecte ale zborului cu avionul sunt universale. Probabil scaunele nu sunt comfortabile, vă simțiți deshidratați pe perioada zborului, persoana de lângă dumneavoastră „pune stăpânire pe cotieră” și multe alte probleme de acest tip. Dar cât de multe știți de fapt despre zborurile cu avionul? Aflați cât de murdare sunt avioanele și care sunt adevăratele motive pentru care cursele au întârzieri din lista de mai jos, întocmită de de Cosmopolitan.

stewardese - GettyImages crop - 2 august 15
Foto: Gulliver/Getty Images

1. Agenții de la poarta de îmbarcare au mai multă putere decât vă imaginați

În timp ce așteptați în zona de îmbarcare, agenții de la poartă trebuie să fie atenți la orice lucru suspect. Aceștia pot refuza îmbarcarea persoanelor în stare de ebrietate sau pot să vă schimbe locul în avion(nu se întâmplă foarte des, dar agenții de la poarta de îmbarcare pot să vă „așeze” pe un loc prost).

2. Însoțitorii de bord încep să fie plătiți doar după ce decolează avionul

Chiar dacă „pontează” când ajung la aeroport, însoțitorii de bord încep să fie plătiți abia după ce decolează avionul, așa că aceștia urăsc chiar mai mult decât pasagerii atunci când apar întârzieri.

3. Cele mai multe lucruri din avion sunt curățate mai rar decât vă imaginați

Însoțitorii de bord ar trebui să fie repere și în acest caz - cel mai probabil nu o să vedeți vreunul bând cafea din avion (apa folosită vine dintr-un rezervor al avionului, iar frecvența de curățare a acestuia nu este cunoscută nici măcar de însoțitorii de bord). Dacă decideți să beți cafea sau ceai, aflați că tăvile(cele pe care le coborâți de pe scaunul din față) sunt rareori curățate, chiar dacă sunt folosite pe post de „pernă”, pentru a relaxa picioarele, pentru a schimba copiii, pentru a mânca pe ele și multe altele. Cel mai sigur este să aveți la dvs. șervețele dezinfectante.

4. Însoțitorii de zbor folosesc diverse „trucuri” în timpul zborului

Dacă intrați în toaletă și găsiți o pungă de cafea, nu vă speriați, nu a uitat-o nimeni acolo. Însoțitorii de zbor folosesc cafeaua pentru că absoarbe mirosul neplăcut sau vodkă și gin pentru a dezinfecta diverse suprafețe, deoarece avioanele nu sunt aprovizionate cu foarte multe produse de curățare.

5. De cele mai multe ori nu se spune adevăratul motiv al întârzierii sau anulării zborului

Vremea rea poate cauza întârzieri - nu doar vremea rea din locul de unde decolați sau în locul în care aterizați, ci condițiile meteo dificile de oriunde de pe drum. De asemenea, zborurile au un număr minim obligatoriu de membri ai echipajului care trebuie să fie prezenți pentru a putea decola. Astfel, dacă există întârzieri la alte zboruri însoțitorii de zbor nu mai ajung la zborurile programate sau ating numărul maxim de ore pe care le pot lucra într-o zi - 16. Pentru a preveni acest tip de evenimente există însoțitori de zbor în „standby” - aceștia stau în aeroport și așteaptă să fie chemați să muncească. Mai rar, dar există și situații de acest tip, întârzierile sunt datorate amenințărilor teroriste și problemelor de siguranță(în aceste situații compania va spune călătorilor că au intervenit probleme mecanice).

6. Însoțitorii de zbor dorm în „cabine” secrete

Însoțitorii de zbor sunt obligați să ia un număr de pauze în timpul zborurilor mai lungi de șase ore. De aceea, există o ușă care duce la o cameră secretă cu paturi supraetajate pentru ca însoțitorii de zbor să se odihnească în pauze. Ușa nu este tot timpul ascunsă, însă e nevoie de o cheie pentru a intra.

7. E împotriva regulilor să faceți poze sau să filmați personalul în interiorul avionului

Motivul este destul de simplu: orice informație ajunsă online poate fi folosită pentru a copia uniforma personalului, pentru a analiza structura aeronavelor și alte detalii ce pot fi folosite de răuvoitori.

8. Mâncarea din avion nu e bună

Toată lumea știe că mâncarea din avion nu a avut niciodată o reputație bună. Din cauză altitudinii, papilele gustative „amorțesc” iar gusturile nu mai sunt atât de pronunțate. Pentru a „remedia” gustul produselor se adaugă mai multă sare și mai mult zahăr.

9. Însoțitorii de zbor sunt foarte bine pregătiți în caz de urgență medicală

Aceștia sunt instruiți să utilizeze truse de prim-ajutor, să facă manevre de resuscitare și manevra Heimlich. Totuși, pentru cazuri mai serioase trebuie să caute un doctor, dacă există unul la bordul avionului - dacă nu există unul, atunci există o serie de numere de telefoane care îi pun în legătură cu un doctor care le va oferi asistență până aterizează avionul.

10. Turbulențele sunt periculoase dacă vă aflați în avion, însă e aproape imposibil să-l prăbușească

Există un motiv pentru care însoțitorii de zbor recomandă să purtați centura de siguranță cât mai mult posibil, chiar dacă semnul centurii de siguranță este oprit. Chiar și într-o zi senină, însorită, turbulențele pot apărea brusc și, dacă nu aveți prinsă centura de siguranță, turbulențele vă pot face să vă loviți de tavan sau pereți, rezultând oase rupte sau mai rău. Totuși, chiar dacă provoacă frică, turbulenețe nu pot prăbuși avioanele. Acestea sunt proiectate să reziste la turbulențe extreme iar aripile avioanelor se pot îndoi până la 90 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri