Sari la conținut

104 kilometri de drumuri, reabilitați cu 73 de milioane de euro

Vicepremierul Paul Stănescu, care ocupă și portofoliul de ministru al Dezvoltării Regionale, a semnat, vineri, la Botoșani, contractul de finanțare pentru reabilitarea unui drum în valoare de 73 de milioane de euro, prin proiectul "Regiunea Nord-Est - Axa rutieră strategică 2: Botoșani-Iași", scrie Agerpres.

Proiectul prevede modernizarea a patru tronsoane de drum județean, în lungime totală de 107 km, care vor lega 14 localități din Botoșani, respectiv Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Sulița, Todireni și Trușești și comuna Șipote din județul Iași.

Drumul ar urma să deservească o populație de peste 54.000 de locuitori din comunele tranzitate.

Finanțarea proiectului este asigurată din fondurile europene prevăzute în Programul Operațional Regional 2014-2020, cu obiectivul de a îmbunătăți capacitatea portantă a drumului și condițiile de siguranță, precum și creșterea cu 30% a vitezei medii de deplasare pe ruta menționată.

„Este un moment important. Orice stat responsabil și orice guvern responsabil este obligat să pună dispoziția tuturor comunităților toată infrastructura. Guvernul de astăzi, Guvernul Tudose al coaliției PSD-ALDE, sigur că și-a propus în această perioadă obiective clare, cu sume clare, nu sunt vorbe. Mai circulă niște vorbe că s-au semnat niște contracte, dar, de fapt, nu se vor realiza niciodată. Eu vă asigur că tot ce am semnat aici sunt lucruri care se vor realiza în următorii ani”, a afirmat Stănescu.

La rândul său, prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, susține că semnarea contractului pentru reabilitarea celor peste 100 de kilometri de drumuri județene va oferi populației posibilitatea de a circula în mod civilizat.

„Este un drum strategic pentru faptul că oferă posibilitatea miilor de cetățeni din localitățile prin care trece acest drum de a circula într-un mod civilizat, dar și pentru faptul că mai este o cale de legătură între județul nostru și județul Iași”, a menționat Șlincu.

La semnarea contractului a participat și ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, dar și președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, precum și parlamentari și primari din județul Botoșani.

 

Pe aceeași temă