15 kilometri de autostradă, inaugurați cu șampanie și cozonac

Data publicării:
lugoj-deva, lot 2 (5)

Au curs valuri de şampanie pe autostrada Lugoj-Deva. Oficialii de la Drumuri au inaugurat cei 15 kilometri din lotul doi al şoselei de mare viteză cu băuturi fine şi pâine tradiţională, chiar dacă tronsonul încă nu este gata. Există însă promisiuni că autostrada va avea şi canale de scurgere şi spaţii de servicii, în următoarele trei luni.

Inaugurare cu şampanie şi cozonac pentru 15 kilometri din Autostrada Lugoj-Deva. Fac parte din lotul II şi leagă localităţile Margina şi Traian Vuia. Şi pentru ca totul să fie perfect, angajaţii de la Drumuri au avut grijă ca şoseaua de mare viteză să arate impecabil.

Bucata de autostradă a fost deschisă circulaţiei, chiar dacă lucrările nu sunt complet finalizate.

90 de zile este termenul pe care îl are constructorul. S-a semnat recepţia cu nişte observaţii. Sunt lucrări care nu au legătură cu traficul, nişte şanţuri, scurgeri de ape, nu influenţează nici stabilitatea, nici siguranţa circulaţiei, plus spaţiile de servicii”, a spus Sorin Chifor, șeful departamentului de mentenanță din cadrul DRDP Timișoara.

Primii şoferi care au testat şoseaua par însă încântaţi.

E bine, am venit în probă să vedem cum este, noi suntem din Dumbrava şi ne-am săturat de traficul ăsta, e bine na şi calitativ e bine. Sperăm să fie până la Deva în curând”, a spus un șofer. 

„E bine, dar sperăm să termine până la Deva cât mai repede”, a adăugat un alt șofer. 

Autostrada Lugoj-Deva, finalizată în 2020

Întregul lot II al autostrăzii Lugoj - Deva măsoară 28 de kilometri. Lucrările au început în 2013 şi ar urma să se încheie în 2020. Investiţia se ridică la aproape 563 de milioane de lei. 85% din bani vin de la Bruxelles, prin Fondul de Coeziune, restul de la Guvernul României.

Lotul 2 din A1 Lugoj - Deva este celebrul lot cu ecoductele pentru urşi, la care avizul de mediu a fost unul dintre cele mai controversate. Alte două tronsoane ale autostrăzii care leagă judeţele Hunedoara şi Timiş se află în şantier.

Cele trei proiecte de construcţia ale Loturilor II, III şi IV din Autostrada Lugoj - Deva au demarat în 27 noiembrie 2013, potrivit CNADNR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri