A fost semnat contractul pentru metroul din Cluj. Grindeanu: Va transforma Municipiul şi comuna Floreşti în localităţi moderne

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu ciuca bode boc cluj
Contractul pentru construcţia primei magistrale de metrou din Cluj a fost semnat. Foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

Contractul pentru construcţia primei magistrale de metrou din Cluj a fost semnat joi, un proiect în valoare de peste 9 miliarde de lei, finanţat parţial prin PNRR, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

„A fost semnat astăzi contractul pentru construcţia primei magistrale de metrou din Cluj. Este un proiect în valoare de peste 9 miliarde de lei (fără TVA) - finanţat parţial prin PNRR (1,5 miliarde de lei, fără TVA) - care va transforma Municipiul Cluj-Napoca şi comuna Floreşti în localităţi moderne. Ministerul Transporturilor asigură majoritatea finanţării, dar Primăria Cluj-Napoca are datoria să deruleze eficient proiectarea şi execuţia celor peste 21 de km ai liniei de metrou uşor care va fi construit în zona metropolitană”, a scris Grindeanu pe Facebook. 

Potrivit sursei citate, asocierea de proiectanţi şi constructori români şi turci are la dispoziţie 96 de luni pentru definitivarea întregului proiect. 

„Vor fi construite în prima etapă (prin PNRR) 9 staţii şi un depou, pe o distanţă de 9,16 km pe traseul Sfânta Maria - Europa Unită. Lucrările la prima etapă trebuie finalizate până la sfârşitul lunii august 2026 pentru ca ulterior să se poată intra în cea de-a doua etapă (finanţată de MTI din alte fonduri) care vizează lucrări la alte 10 staţii pe traseele Ţara Moţilor - Sfânta Maria (7 staţii, 8,80 km) şi Piaţa Mărăşti - Muncii (3 staţii, 3,07 km)”, a mai transmis ministrul Transporturilor pe pagina sa de socializare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri