A patra tentativă. Concesiunea Comarnic – Brașov reluată în august 

Data publicării:
trafic masini aglomeratie dn1

În luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii în vederea realizării autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

"Astăzi se discută, într-o primă lectură, studiul de fundamentare pentru autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov, unul dintre proiectele strategice de investiţii decis a se realiza în parteneriat public-privat. Este primul proiect în parteneriat public-privat demarat în România şi în luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii", a precizat Dăncilă.

Premierul a menţionat că autostrada, care va avea aproximativ 115 kilometri lungime, "realizează legătura cu municipiul Braşov, unul dintre cele mai importante centre economice şi turistice ale ţării, traversând axa turistică Sinaia - Buşteni - Azuga - Predeal".

"Iată că proiecte de investiţii pe care noi le-am anunţat încep să prindă contur şi se fac paşi importanţi în această direcţie", a susţinut Viorica Dăncilă. 

Citește aici o analiză a principalelor prevederi și costuri la ultimele două tentative de concesiune a autostrăzii, în 2010 și 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri