Aeroportul Brașov mai face un pas înainte

Data actualizării: Data publicării:
aeroport brasov

Lucrările pentru noul aeroport din Brașov au fost scoase la licitație de către Consiliul Județean Brașov, iar valoarea proiectului este estimată la 35 de milioane de lei, aproximativ 7,7 milioane de euro.  Cu toate acestea, până la finalizarea noului aeroport din Brașov mai este cale lungă, pentru că autoritatea judeţeană nu dispune de toate fondurile necesare, potrivit Economica.net care citează publicația locală BizBrasov.ro.

Consiliul Judeţean Braşov a scos luni la licitaţie lucrări la aeroportul din Ghimbav estimate la 35 milioane de lei (7,7 milioane de euro), fără TVA.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 35 de milioane de lei (7,7 milioane de euro), fără TVA iar durata lor este de patru luni. Termenul limită de depunere a ofertelor este 27 decembrie 2017, acestea urmând să fie evaluate până pe 22 ianuarie 2018.

În proiectul tehnic realizat de Search Corporation sunt cinci obiective noi care ar urma să fie executate în cadrul aeroportului din Brașov.

Primul este calea de rulare Alfa, care va face legătura între pistă și parcarea avioanelor, cu o lungime de 200 m și o lățime de 23 m, plus acostamente. Aceasta va fi construită din dale de ciment cu o grosime de 41 de cm, ca de altfel și parcarea, care va avea o dimensiune de 135 m pe 145 m, și unde vor putea staționa 3 aeronave categoria C, cu anvergura aripilor de 36 metri.

Totodată, un al treilea element al aeroportului din Brașov din acest proiect este sistemul de canalizare complex, care va asigura atât preluarea apelor de pe pistă, cât și de pe calea de rulare și parcare, dar are în vedere, ținând cont că a fost proiectată inclusiv deversarea în Pârâul Bârsa, și o dezvoltare ulterioară a aeroportului. De asemenea, a fost proiectat și sistemul de iluminare al platformei prin intermediul a trei piloni cu o înălțime de 27 de metri, precum și infrastructura pentru balizaj a aeroportului, respectiv tot ce înseamnă conducte și camere de trageri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri