Angajat de la Aeroportul Otopeni, infectat cu coronavirus. „A ajuns în imediata apropiere a unor pasageri asistați”

Data actualizării: Data publicării:
aeroportul otopeni masuri control coronavirus 09_INQUAM_Octav_GaneaOTP_MASURI
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Un angajat al Aeroportului Otopeni este infectat cu coronavirus. Potrivit informațiilor de la această oră, el a intrat în contact cu cel puțin zece colegi și a fost în apropierea unor pasageri.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt al Aeroporturi București, a declarat pentru Digi24 că rezultatul testului a venit duminică, la două zile de la testare și că a fost declanșată ancheta epidemiologică.

„El lucrează la un serviciu de asistență a persoanelor cu mobilitate redusă, dar a acționat și ca agent și a lucrat și pentru dezinfecția întregii suprafețe a terminalului, dar și în avioane, autobuze. Starea lui e destul de bună, e internat la spital, iar cei care au intrat în contact cu el sunt în izolare. Sunt 14 sau chiar mai multe și, desigur, și membri ai familiei care sunt și ei în izolare”, a precizat Valentin Iordache.

„Pe întreaga perioadă a derulării a purtat mască și mănuși, dar prin prisma activității pe care a desfășurat-o a ajuns și în imediata apropiere a unor pasageri asistați”, a mai spus purtătorul de cuvânt, precizând că bărbatul a activat și ca agent pentru dezinfecția terminalului autobuzelor și a mijloacelor de transport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri