Astaldi ar putea fi cumpărată de o companie ce e și în România

Data actualizării: Data publicării:
astaldi

Salini Impregilo, constructorul numărul 1 în Italia, a dat de înțeles să ar putea achiziționa a doua companie de pe piața italiană, Astaldi, ce are contracte de miliarde de euro în România pe drumuri și căi ferate. Decizia nu a fost însă luată, spune Salini.

Salini Impregilo, liderul pieței construcțiilor din Italia, a publicat miercuri un comunicat de presă în care a informat că "cu atenție" urmărește evoluțiile privind companiile care operează în sectorul construcțiilor din străinătate și în Italia, inclusiv "grupul Astaldi", potrivit presei italiene de joi, printre care și La Repubblica.

Obiectivul este de a "evalua toate opțiunile posibile în concordanță cu obiectivele sale de disciplină financiară și de creare de valoare", adăugând că până în prezent nu sa făcut nici o "determinare".

Clarificările făcute de Salini vin după mai multe zvonuri pe piață despre posibila achiziție. Cu două zile în urmă, Astaldi a solicitat un acord de faliment pentru a obține protecția față de creditori, după ce nu a putut să vândă contractul pentru cel de-al treilea pod de pe Bosfor, o sarcină care ar fi permis companiei să obțină finanțări suplimentare.

Astaldi și Salini Impregilo sunt companii foarte active în România. Astaldi are contracte precum podul de peste Dunăre de la Brăila – Tulcea, autostrada Ogra Câmpia Turzii sau calea ferată Bârzava Ilteu pe coridorul IV feroviar. La rândul ei, Salini Impregilo este deasemenea activă în România. Impregilo, preluată ulterior de Salini, este compania care a construit lotul 3 din autostrada Sibiu Orăștie ale cărei probleme de calitate au necesitat reparații care au durat o perioadă importantă de timp, imediat după deschidere. Agenția Standard & Poors a retrogradat miercuri ratingul constructorului Astaldi la D, de la CCC. Astaldi este în negocieri avansate cu un consorţiu chinez condus de firma de stat Chinese Merchants Group pentru vânzarea participaţiei sale de 33% la cel de-al treilea pod peste strâmtoarea Bosfor, Istanbul (Yavuz Sultan Selim), au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri