Daimler: Autocare Mercedes din România, risc de accident

Data actualizării: Data publicării:
mercedes

Daimler a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) că va face verificări la mai multe modele de vehicule destinate transportului de persoane Mercedes-Benz, conform unei informări publicate pe site-ul instituției.

mercedes

ACTUALIZARE 15:30Ca urmare a apariției, în data de 1 martie 2017, a unor informații pe tema unor verificări lansate local de Daimler la nivelul flotei de autocare, Mercedes-Benz România dorește să facă următoarele precizări:

„În primul rând, dorim să aducem la cunoștință faptul că modelele Mercedes-Benz supuse verificărilor nu vizează autobuze utilizate în rețelele de transport public urban din România, respectiv modelul de autobuz Citaro, ci exclusiv autocare Mercedes-Benz: Intergo Euro VI, Intouro (MBU), Intouro Euro VI, MC 400 Euro VI, Tourismo (NCI), Tourismo Euro VI, Travego (NCI) facelift, Travego Euro VI.

Precizăm că situația monitorizată punctual în cadrul acestei verificări, și anume deschiderea nedorită a ușilor în cazul circulării autocarelor Mercedes-Benz la viteze mari, ar putea afecta un număr total de maximum 17 unități, din totalul de aproximativ 6.000 autovehicule destinate transportului de persoane, cu capacitate de peste 50 locuri, prezente în parcul auto Mercedes-Benz România.

Astfel, cele 17 autocare vizate vor fi verificate în centrele autorizate de service Mercedes-Benz și dorim să subliniem că reprezentanții Mercedes-Benz România estimează o incidență scăzută a existenței defecțiunii.

Totodată, subliniem că producătorul Daimler AG se află într-un continuu proces de verificare și monitorizare a produselor sale, iar procedura de rechemare în service pentru verificări - așa cum este cazul și în această situație - este un demers uzual, preventiv, realizat conform procedurilor standard ale Daimler.”


 

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Daimler a decis lansarea unei operațiuni tehnice în rețeaua sa, codificată: 72.10M10420A - Verificare deschidere nedorită a ușii la viteză mare și corectare dacă este necesar. Această campanie se va desfășura pe o perioadă nedeterminată. Costurile acestei campanii vor fi suportate de către Daimler. Clienții nu sunt implicați financiar. Aceștia vor fi informați prin scrisori recomandate, cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparații autorizat Mercedes-Benz”, se arată în document.

În ceea ce privește produsele, este vorba despre Mercedes-Benz model Integro Euro VI, Intouro, Intouro Euro VI, MC 400 Euro VI, Tourismo, Tourismo Euro VI, Travego, Facelift, Travego Euro VI.

În cadrul monitorizării globale a produselor s-a constatat că în anumite cazuri este posibilă deschiderea nedorită a ușii la viteză mare, iar acest lucru poate duce la risc de accident.

Dacă e cazul, remedierea constă în aplicarea unor plăci de rigidizare la foaia de ușă, în zona bolțurilor de fixare. Bolțurile de lagăr ale sistemului de acționare a ușii trebuie înlocuite cu o variantă nouă.

Conform comunicatului transmis de Daimler, în România ar putea fi afectate 17 vehicule.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri