Autostrada A3 ține în loc refacerea unui drum național

Data actualizării: Data publicării:
drum marghita

Autostrada Transilvania ține în loc reabilitarea unui drum național plin de gropi și denivelări. Este vorba despre DN 19E între Oradea și orașul bihorean Marghita, pe care de un deceniu nu se fac decât plombări, iar șoferii își distrug mașinile. Autoritățile susțin că de o reabilitare completă nu poate fi vorba, pentru că pe această șosea vor circula vehiculele care vor lucra la construirea autostrăzii.

De mai bine de un deceniu, Drumul Naţional 19 E s-a transformat într-un coșmar pentru cei care pleacă din Oradea spre Marghita. Șoseaua este plină de gropi și denivelări, iar fonduri au fost alocate doar pentru simple plombări. De multe ori inutile, pentru că după fiecare iarnă, gropile reapar.

"Pe foarte multe porţiuni şoseaua este foarte îngustă şi prezintă numeroase denivelări. Nu lipsesc nici gropile din asfalt. Suficiente motive pentru ca şoferii să ajungă lunar cu maşinile în service", a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

"- Toate toate bat pe ea deja. E foarte rău.
- De cât timp nu s-au făcut lucrări?
- Nu ştiu de cât timp, dar oricum au fost doar reparaţii mici", spune un şofer.

"- E dezastru aici.
- Aţi avut probleme cu maşina?
- Bucşile se duc şi dacă sunt de calitate şi dacă sunt piese noi", completează altul.

Șoferii spun nemulțumiți că, deși își plătesc taxele de drum, șoseaua tot nu este reparată.

"Cârpituri. Iarna se fac şi când plouă şi ninge şi îngheaţă ca să aibă ce lucra primăvara iar."

Vești bune nu sunt nici în acest an. Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii a anunţat că zilele acestea vor începe lucrările pentru plombarea unor porţiuni de șosea.

Cât despre o refacere completă a drumului prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu, spune că "nu putem să discutăm pentru că noi sperăm în cel mai scurt timp să înceapă lucrările la autostradă şi acela va fi drumul cel mai folosit de camioanele care vor transporta piatră şi asfalt deci nu se pune problema până nu se finalizează autostrada."

În prezent construcţia autostrăzii Transilvania, segmentul de 60 de kilometri Suplacu de Barcău - Borş se află în faza de licitaţie. Dacă nu vor fi contestaţii, noii constructori ar putea fi desemnaţi la finalul lunii mai.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri