Autostrada rămasă drum de mică viteză

Data actualizării: Data publicării:
autostrada2 facebook cnadnr 17 12 2015

Promişi încă de la finalul anului trecut, cei 15 kilometri de autostradă dintre localităţile timişene Traian Vuia şi Margina nu sunt nici acum deschişi circulaţiei. Când se va întâmpla acest lucru... nu ştiu să spună nici şefii de la Drumuri. Potrivit unor informaţii obţinute de Digi24 au fost descoperite probleme la sistemul de scurgere a apei. Primarii din zonă spun că mai sunt şi alte lucruri pe care constructorul le are de făcut.

În decembrie, inaugurarea a fost oprită de lipsa unui punct de vedere al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi a auditului de siguranță rutieră. În urmă cu zece zile, noul ministru al Transporturilor dădea de înţeles că piedicile au fost înlăturate.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Am făcut o promisiune în şedinţa de guvern că în săptămâna 6-10 februarie vom da în folosinţă cei 15 kilometri de pe lotul 2 Lugoj Deva. Lucru care se va întâmpla”.

De fapt, nu s-a întâmplat. Şoferii nu au primit undă verde pentru cei 15 kilometri de şosea rapidă.

Comisia de recepţie a verificat cei 15 km din lotul 2 al tronsonului Lugoj Deva între 2 şi 10 februarie dar a decis să nu îi deschidă circulaţiei. Potrivit unor informaţii obţinute de Digi24 au fost descoperite probleme la sistemul de scurgere a apei de pe marginea autostrăzii. Acum contructorul trebuie să le rezolve. O nouă inspecţie are loc în această săptămână.

Aşadar, tăierea panglicii mai aşteaptă, iar şoferii se vor mai chinui o vreme pe aglomeratul drum naţional.

„Era vorba că o deschis, dar nu au deschis-o. Să mergi până la Margina. E prăpăd aici de maşini, de la Dumbrava până la Făget pe drum. Maşinile ies de pe autostradă şi nu au unde să se ducă.

La cum văd mersul lor, dacă o deschid în iulie”.

„Bătaie de jodc. Trebuia să o dea în decembrie şi cred că o deschid în decembrie 2020”.

Nu doar aglomeraţia îi afectează pe locuitorii din regiune. Primarul comunei Dumbrava spune că nici drumurile de acces către terenurile agricole nu sunt realizate, iar în aceste condiţii oamenii nu vor putea să lucreze pământul în primăvară.

Ihasz Ioan, primarul comunei Dumbrava: „Sperăm că toate aceste scurgeri de canale, toate tuburile de traversare să fie finalizate până în primăvară, până când cetăţnii încep să îşi cultive terenurile, să poată depune subvenţiile la APIA şi respectiv să avem asigurate accesele la toate terenurile".

Ceilalţi 13,6 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj Deva vor fi finalizaţi însă abia în martie 2020. Investiţia se ridică la 562 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri