Autostrada Urbană este aproape gata

Data actualizării: Data publicării:
autostrada

Autostrada Bucureşti-Ploieşti pare că va intra, în sfârşit, în Capitală. Autorităţile vor să inaugureze cei 3 kilometri de la intrarea în Bucureşti, prin cartierul Pipera, chiar de 1 decembrie. Până atunci, se fac ultimele pregătiri. La această bucată de drum s-a lucrat foarte încet. Au fost nu mai puţin de 4 amânări ale termenului final.

Segmentul de drum dintre Şoseaua Petricani şi Voluntari, de trei kilometri, este practic continuarea autostrăzii Ploieşti-Bucureşti.

Autostrada A3 va intra în cartierul Floreasca din Capitală, prin Şoseaua Fabrica de Glucoză şi se lucrează intens pentru ca totul să fie gata de 1 decembrie, când va avea loc inaugurarea oficială, spun autorităţile. Însă cu o condiţie, spun reprezentanţii Companiei de Drumuri - vremea trebuie să ţină cu constructorul celor 3,3 kilometri de şosea care fac legătura între autostrada spre Ploieşti şi Bucureşti. Porţiunea a costat aproape 130 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: În acest moment, stadiul fizic este de 93%. Practic, mai sunt lucrări minime de făcut. Totul depinde de mobilizarea constructorului.

Autostrada Urbană este aproape gata, însă pentru ca pre-recepţia ei să poată avea loc în 15-20 de zile, aşa cum vor autorităţile, muncitorii trebuie să mai monteze parapeţii şi să delimiteze benzile pe sens prin marcaje.

Contractul pentru această bucată de drum a fost semnat în 2008. Şase ani mai târziu a fost reziliat pentru că a crescut costul după ce autorităţile au cerut 3 benzi pe sens în loc de două. În primăvara lui 2015, a fost reluată licitaţia, iar câteva luni mai târziu a fost semnat un nou contract. Până la începerea efectivă a lucrărilor a mai trecut un timp. Cei puţin peste trei kilometri de şosea de mare viteză ar fi trebuit să fie gata în noiembrie anul trecut. Până acum, însă, recepţia lucrărilor a fost amânată de patru ori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri