Autostrăzile vor putea fi inaugurate și pe bucățele

Data publicării:
bataie-pe-panglica-inaugurare-Valcea

Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de Urgență care modifică și completează acte normative din domeniul construcțiilor ce reglementează recepțiile lucrărilor. Se vor putea da în circulație sectoare, loturi, secțiuni sau obiecte de lucrări incluse în autorizația de construire, prevăzute într-un contract sau în contracte de execuție diferite, dacă acestea pot fi utilizate separat, conform destinației lor.

Actul normativ completează art.37 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Prin excepție Ministerul Transporturilor va avea propriul regulament privind recepția construcțiilor, desprins din legea 343/2016, potrivit unui comunicat de presă.

Actul normativ urmărește „eliminarea blocajelor în implementarea proiectelor şi accelerarea punerii în funcţiune a obiectivelor de investiţii, inclusiv pe loturi/secţiuni/sectoare/părți/obiecte din cuprinsul autorizaţiei de construire, înainte de finalizarea tuturor lucrărilor din contract, reducerea riscurilor financiare asociate implementării proiectelor de investiţii în infrastructura naţională de transport, accelerarea conectării reţelei naţionale de transport rutier şi feroviar la reţeaua trans-europeană de transport”.

Potrivit prevederilor de până acum, lucrările de construcții autorizate se considerau finalizate dacă erau realizate toate elementele prevăzute în autorizația de construire și dacă s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor. Astfel, era imposibilă recepționarea pe loturi, secțiuni, sectoare sau obiecte de lucrări incluse în autorizația de construire, prevăzute într-un contract sau în contracte de execuție diferite, care fac parte din proiecte complexe pentru care s-a emis o singură autorizație de construire, în situația în care acestea pot fi utilizate separat, conform destinației lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri