Bode: Trebuie să privim această criză ca pe o oportunitate. Este vitală demararea de noi investiţii

Data publicării:
lucian bde, ministrul transporturilor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Proiectele de infrastructură începute trebuie continuate, însă este vital să fie promovate şi altele noi, iar această criză trebuie privită ca o oportunitate, fiind vitală demararea de noi investiţii, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

"Vă rog să ţineţi şantierele în ritmul de până acum, asigurând angajaţilor măsurile de protecţie necesare. Proiectele începute trebuie continuate, însă este vital să promovăm şi altele noi. Trebuie să privim această criză ca pe o oportunitate, este vitală demararea de noi investiţii, pentru că ţara are nevoie de infrastructura de transport ca de aer", a subliniat Lucian Bode, conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, transmis, vineri, Agerpres.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor alături de directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, au analizat joi, în cadrul unei videoconferinţe cu antreprenorii generali, consultanţii şi directorii direcţiilor regionale de drumuri şi poduri, stadiul proiectelor de infrastructură rutieră aflate în derulare.

În cadrul întâlnirii a fost analizat stadiul fiecărui proiect în parte, punându-se accent pe necesitatea intensificării activităţii pe şantiere, mai ales după Sărbătorile Pascale, cu respectarea măsurilor prevăzute de ordonanţele militare pentru protejarea angajaţilor.

Directorul General al CNAIR SA, Mariana Ioniţă, a reiterat importanţa continuării activităţii pe şantiere, în contextul susţinerii economiei, pe fondul crizei generate în prezent.

"Am identificat problemele existente şi doresc ca în parteneriat cu antreprenorii şi celelalte autorităţi să găsim soluţiile optime de rezolvare, astfel încât să fie respectate termenele asumate. Vreau să-i asigur pe constructori că au tot sprijinul meu şi chiar vreau să încurajez această comunicare permanentă între toţi cei implicaţi, pentru că suntem o echipă, iar finalizarea proiectelor la termen, sau chiar mai devreme, este obiectivul nostru comun", a spus Mariana Ioniţă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri