„Bugetarul nu e sluga mass mediei”, spune responsabilul cu presa, care refuză să comenteze incidentul feroviar, pentru că e liber

Data actualizării: Data publicării:
marfar in gara
Două trenuri încărcate cu materiale combustibile au fost la un pas să se ciocnească în Gara Sighișoara.

Responsabilul desemnat pentru relaţia cu presa din cadrul AGIFER, Marian Zamfirache, a refuzat, sâmbătă, să ofere detalii despre incidentul feroviar produs joi în gara Sighişoara, unde un tren încărcat cu motorină a fost la un pas de a intra în coliziune cu un marfar care transporta îngrăşăminte chimice. Zamfirache a motivat refuzul de a da detalii susţinând că este sâmbătă, se află în timpul său liber, conform programului instituţiei, şi a argumentat: „Bugetarul nu este sluga mass mediei, bugetarul îşi face treaba pentru care e desemnat”.

„Dumneavoastră ştiţi că astăzi este sâmbătă?” a fost replica purtătorului de cuvânt al AGIFER, Marian Zamfirache, înainte de a asculta motivul pentru care a fost contactat telefonic, pe numărul de telefon de pe site-ul instituţiei, de către reporterul News.ro.

„Ne desfăşurăm atribuţiile stabilite prin lege. În acele atribuţii nu scrie că trebuie să fim la dispoziţia mass-mediei. (...) Bugetarul nu este sluga mass mediei, bugetarul îşi face treaba pentru care e desemnat”, a continuat Marian Zamfirache.

Întrebat cine este persoana desemnată drept înlocuitor în relaţia cu mass media, Marian Zamfirache, şef serviciu , a răspuns: „Nu ţine locul nimeni, pentru că nu este necesar. Dacă dumneavoastră plătiţi personal să stea la AGIFER sâmbătă şi duminică să stea la dispoziţia dumneavoastră, probabil că o să desemnăm pe cineva”.

Într-o a doua discuţie telefonică, reporterul News.ro insistă, încercând să obţină informaţii şi aminteşte lui Zamfirache să Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al AGIFER prevede, la articolul 4, alineatul (2), punctul m) că, printre atribuţiile AGIFER, se numără „organizarea şi realizarea comunicării permanente cu publicul”.

„Permanent nu înseamnă şi în weekend”, este replica oficialului AGIFER, potrivit News.ro.

„Sunaţi-mă pe la unu noaptea, două noaptea!. (...) Dumneavoastră nu sunteţi publicul, dumneavoastră sunteţi presa”, adaugă Zamfirache.

Acesta a refuzat în continuare să discute subiectul incidentului feroviar care trebuie anchetat de către AGIFER.

„Având în vedere că dumneavoastră mă sunaţi sâmbăta în timpul meu liber, când nu sunt evenimente urgente la care să trebuiască să vă răspund şi să ţin permanent legătura cu presa, eu vă rog să nu vă mai deranjaţi să mă sunaţi! (Nu sunaţi – n.r.) pe nimeni, pentru că nu este nimeni, e o instituţie care lucrează ca orice instituţie, de lunea până vinerea de la 8 la 15:30, vinerea la ora 14. Mă reclamaţi că nu respect acest regulament (de organizare şi funcţionare – n.r) dacă vreţi dvs. acest lucru. Pentru că pe dumneavoastră v-a apucat munca sâmbăta după amiază, mă reclamaţi pentru acest lucru dacă vreţi. Sunt oameni care muncesc şi probabil că sunt plătiţi ca să muncească, că aşa, să facem voluntariat, sau Daciada, ce mai vreţi dumneavoastră, suntem sătui de de-astea!”, a mai spus Marian Zamfirache.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri