Aplicație oficială care arată drumurile închise iarna

Data actualizării: Data publicării:
lima bg

Agenția de Infrastructură Rutieră de pe lângă Ministerul Transporturilor din Bulgaria a lansat aplicația ”Lima” ce arată șoferilor, pe calculator sau telefon mobil, starea întregii rețele rutiere din țară, inclusiv drumurile închise și alternativele de trafic.

În loc de o hartă înțepenită ce poate fi consultată doar de pe calculatorul de acasă, șoferii bulgari au la dispoziție o aplicație dezvoltată de către Agenția de Infrastructură Rutieră cu ajutorul unei finanțări europene. Aplicația Lima are atât o variantă web cât și una pentru telefon mobil ce poate fi descărcată din App Store, Microsoft Store și, desigur, Google Play.

”Aplicația mobilă API LIMA face parte din sistemul LIMA care este complet integrat și conectează Agenția pentru infrastructură rutieră, toate departamentele rutiere din țară și dumneavoastră – utilizatorii, într-un singur loc”, spune Agenția de Infrastructură Rutieră. ”Utilizând aplicația mobilă, aveți ocazia de a fi informat în timp real despre tot ceea ce se întâmplă în cadrul rețelei rutiere rutiere din țară și de a contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin activitatea dvs. civică. Generarea informațiilor în timp real este posibilă datorită a peste 60 de operatori ai AIP și a birourilor rutiere din întreaga țară care actualizează informațiile la un minut”, spune agenția.

Aplicația prezintă majoritatea informațiilor necesare unui șofer, anume drumuri închise, banda inchisă pentru mișcare, lucrările efectuate pe drumuri, rute ocolitoare, accidentele, aglomerațiile, alertele meteo.

Varianta mobilă oferă un serviciu mai puțin întâlnit la aplicații similare. Odată activat modul de funcționare numit ”de siguranță”, aplicația poate chema o ambulanță. Dacă aplicația sesizează oprirea autovehiculului atunci șoferului i se cere să apese o tastă prin care refuză acest serviciu. Dacă nu apasă tasta de refuz atunci este apelat numărul de urgență 112. Persoanele de la bord pot observa în timp real când va sosi aceasta, susțin creatorii programului.

”Aplicația mobilă API este prima aplicație din lume, în care o agenție de turism integrează funcționalitatea 112 de legătură automată pentru un incident detectat din aplicația în sine. Când modul de siguranță este activat, aplicația API mobilă poate detecta un incident posibil în timpul conducerii sau conducerii unei mașini naționale de rețea rutieră ”. Potrivit contorului Google Play aplicația a fost descărcată de zeci de mii de persoane.

Vezi aici și harta in timp real realizată de Ministerul Transporturilor din România cu drumurile închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri