Explozii la metrou din cauza unui scurtcircuit. Ce spune Metrorex - VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
Stația de metrou Tineretului a fost evacuată din cauza unui scurtcircuit care a produs bubuituri cu flamă la o garnitură de metrou
Stația de metrou Tineretului a fost evacuată din cauza unui scurtcircuit care a produs bubuituri cu flamă la o garnitură de metrou Foto: captură TV

O problemă tehnică a determinat duminică seara evacuarea stației de metrou Tineretului și oprirea traficului către Berceni. 

ACTUALIZARE 22:50 Mai multe bubuituri cu flamă au avut loc duminică seară la o garnitură de metrou în staţia Tineretului. O filmare de la fața locului arată un tren aflat în stație, care pare gol, iar în momentul când se pregătește să plece se produce incidentul. Cel mai probabil, este vorba despre un scurtcircuit.

Pe peron nu erau mulți oameni, dar sperietura lor a fost mare. 

Metrorex că incidentul s-a petrecut în jurul orei 20:40, la stația de metrou Tineretului, când a fost semnalată o defecțiune la trenul care circulă pe firul 2.

Compania anunță că la ora 21:50 situația a fost remediată și circulația a fost reluată în condiții normale și precizează că stația respectivă este propusă spre modernizare. În finalul unui comunicat, Metrorex își cere scuze pentru disconfortul creat călătorilor.

Comunicatul Metrorex

„Metrorex informează că astăzi, 20.09.2020, în jurul orei 20:40, la stația de metrou Tineretului, a fost sesizată o defecțiune la trenul care circulă pe firul 2. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situații, echipele Metrorex au intervenit cu acțiuni specifice pentru remedierea și degajarea situației.

Circulația trenurilor a fost reorganizată astfel:

-trenurile au circulat fără oprire prin stația Tineretului

-s-a circulat în sistem pendulă pe relațiile: Pipera-Unirii 2 și Berceni - Unirii 2.

Facem mențiunea că siguranță publicului călător nu a fost pusă în pericol în nicio secundă, acesta fiind informat permanent prin instalațiile de sonorizare de la nivel peron.

Începând cu ora 21:50 situația a fost remediată și circulația a fost reluată în condiții normale!

Precizăm că stația de metrou Tineretului se află pe Magistrala a 2 a care este propusă pentru modernizare, fiind necesară realizarea și modernizarea instalației Interlocking.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și va mulțumim pentru înțelegere!”


Știrea inițială:

Problema tehnică a apărut în timp ce garnitura de tren se afla în tunel, în drum spre stația Tineretului. Ca urmare, imediat ce a ajuns în stație, pasagerilor li s-a spus să coboare. Ulterior au fost evacuați și călătorii care așteptau în stație.

Problema a fost de natură electrică și a generat fum.

Metrorex a intervenit cu firma privată de pompieri, călătorii au fost evacuați și nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanții ISU au ajuns și ei la fața locului, dar nu a fost nevoie de intervenția lor.

În prezent, stația Tineretului este complet evacuată și se lucrează la remedierea problemei.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri