Camerele Companiei de Drumuri, doar pentru verificarea vinietelor, nu și a vitezei

Data publicării:
camera rovinieta

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Poliția Română nu au încheiat niciun protocol pentru radare. 

În urma informațiilor apărute în presă, precizăm că nu există un protocol încheiat între CNAIR SA și Poliția Română privind folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice.

Camerele foto/video care aparțin CNAIR sunt folosite doar pentru identificarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fără a dețin rovinietă sau care tranzitează podurile dunărene fără a achita tariful de trecere (peaj), ori pentru a identifica situațiile care afectează siguranța circulației.

Dealtfel înregistrarea vitezei de circulație cu o cameră foto care doar face fotografii ale numărului de înmatriculare este tehnic imposibilă, din punct de vedere al echipamentului propriu-zis și a softului, spun oficiali ai Companiei de Drumuri. Un astfel de echipament ar fi și imposibil de omologat. În urmă cu câțiva ani au existat însă astfel de cereri din partea Poliției care au fost respinse de către CNAIR.

Citește aici ce obligații legale aveți privind RCA, legate de numărul de înmatriculare

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri