Camioanele mai grele, netaxate la Calafat. CNADNR ştie că da

Data publicării:
vama calafat

Bugetul pierde, în continuare, sume de ordinul zecilor de mii de euro, în fiecare lună, pentru că în Vama Calafat, camioanele mai grele decât prevăd normele, nu sunt taxate. A fost nevoie de doi ani doar pentru construirea unor platforme de ciment, cât suprafaţa unei garsoniere, pe care să fie montate cântarele. Culmea e că şeful Companiei de Drumuri ştie că respectivele cântare au fost deja montate.

Transportatorii nu pot să fie decât fericiţi că nu plătesc nimic în plus, dacă maşinile lor sunt mai grele decât ar trebui. Aşa că vama din Calafat e mai tot timpul plină de TIR-uri. Teoretic, depăşirea de gabarit se plăteşte cu sume cuprinse între 85 până la 4.000 de euro.

Directorul Companiei de Drumuri ştie însă că la Calafat sunt cântare.

Cătălin Homor, director CNADNR: „Unele au fost montate, pe un sens au fost montate și pe celălalt sens se lucrează la montarea lor

Am înțeles că acolo au fost asfaltate.

Eu am programată, săptămâna viitoare, nu zic când, ca să nu se pregătească lumea, o vizită la Craiova. Și voi inspecta toate proiectele din zonă”

Compania Naţională de Drumuri promite de trei ani că montează cântare la Vama Calafat. O scuză pentru întârziere a fost că în proiectul podului nu au fost prevăzute platformele speciale de cântărire. Abia în toamna trecută acestea au fost gata. Într-o singură lună, prin vamă au trecut 30.000 de maşini de mare tonaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri