Câți kilometri de autostradă promit autoritățile în 2019

Data publicării:
muncitori

În 2018 au fost daţi în folosinţă doar 58 de kilometri de autostradă. În decembrie, Viorica Dăncilă promisese că-l va demite pe şeful companiei de drumuri, dacă până în ultima zi a anului nu sunt deschişi 100 de kilometri. Nu s-a ţinut până acum de această promisiune. Iar reprezentanţii CNAIR susţin că vor recupera anul acesta, când vor termina 118 kilometri de drum de mare viteză.

Autostrăzile în România se construiesc greu, iar la Transporturi nu există un şef plin după demisia lui Lucian Şova. Liviu Dragnea este încrezător şi a făcut chiar un pariu.

Bogdan Lungu: Până în 2020, facem pariu pe o navetă cu bere că dumneavoastră nu faceţi mai mult de, dumneavoastră ca şi guvernare, mai mult de 150 de km daţi în folosinţă, pe care să circul eu cu maşina. Pe o navetă cu bere.

Liviu Dragnea: Eu zic că facem. Eu vă spun că facem mai mult, pe o navetă de bere.

Pentru a impulsiona lucrările, Viorica Dăncilă l-a ameninţat cu demiterea pe şeful CNAIR. I-a impus să termine 100 de km până la finele lui 2018.

Viorica Dăncilă, premier: Vom finaliza în următorii ani 350 de km de autostradă.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Unul din obiectivele uriaşe pe care le aveţi doamna prim-ministru este ca două autostrăzi să plece din Bucureşti şi să ajungă deja în Vest, prin Borş şi prin Nădlac. Autostrada Moldovei despre care s-a vorbit aici, autostrada Unirii, autostrada Sudului, fosta autostradă Bechtel, Craiova-Piteşti, Sibiu Piteşti.

De la vorbe la fapte mai este însă un pas.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Planul era să construim 100 de km, cei 100 de km au fost construiţi, dar deschişi circulaţiei au fost doar 60. Pentru 2019 avem în prognoză 118 km. Majoritatea au avut termen de finalizare în 2016, ştim foarte bine că a apărut ba un cimitir care nu era iniţial identificat, a apărut şi un deal cu lilieci şi au apărut şi nişte alunecări.

Liderul PSD a refuzat să spună însă când ar putea să fie gata Autostrada Unirii, Iaşi - Târgu Mureş, proiect votat în Parlament şi pentru care s-a organizat o ceremonie specială la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis: Nu-mi imaginez că vreun Guvern îndrăzneşte să ignore o lege pe o temă atât de importantă pentru români.

Comisia Europeană arată cu degetul spre Guvern că nu a cerut finanţare pentru această autostradă.

-Sunt bani în 2019 să înceapă autostrada măcar?

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe: Mesajul e foarte clar, avem bani pentru investiţii.

Bătălia autostrăzilor a ajuns şi în Parlament. Pe lângă Autostrada Unirii au apărut şi proiectele privind Autostrada Nordului, de la Satu Mare la Suceava şi Autostrada Bacău - Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri