Cauzele pentru care avionul Blue Air s-a întors pe aeroportul din Cluj, după decolare. Primele imagini cu motorul avariat

Data actualizării: Data publicării:
Imagine motor BlueAir CLJ - OTP

Situația în care a fost implicată o aeronavă Blue Air, duminică aseară, pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a fost cauzată de ingestia unui FOD (foreign object debris), fiind vorba, cel mai probabil, de un animal sau o pasăre.

Aeronava Blue Air 0B3101 a decolat duminică, la ora 21:41, de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, cu destinația București, pe Aeroportul Henri Coandă, însă, la scurt timp după decolare aeronava s-a reîntors pe aeroportul clujean și a aterizat la ora 22:25.

„În urma inspecției realizată de echipa noastră tehnică s-a concluzionat faptul că motorul a fost impactat în urma ingestiei unui FOD, un animal sau o pasăre, chiar la ridicarea aparatului de la sol. După cum se observă și din imaginile atașate prezentului comunicat de presă, motorul prezintă semnele clare ale ingestiei ingestia unui corp extern (FOD) la decolare”, a precizat Blue Air înr-un comunicat de presă.

„Comandantul a decis, pe baza procedurilor si a compentențelor sale, revenirea pe aeroportul Cluj-Napoca. Echipajul nostru nu a solicitat asistență la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal și, în niciun moment al zborului, siguranța pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol. Dorim să mulțumim echipajului nostru pentru modul impecabil în care au gestionat întreaga situație. O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Aeroportul Internațional Cluj pentru preluarea pasagerilor și s-a reîntors la București la ora 02.35”, mai precizează compania.

Blue Air și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania.

Compania are nouă baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool, Torino și Alghero. 

Destinații Blue Air în 2018:

  • din București: Barcelona, Birmingham, Bordeaux, Bruxelles, Castellon, Catania, Cluj-Napoca, Copenhaga, Dublin, Florența, Glasgow, Hamburg, Helsinki, Iasi, Köln-Bonn, Larnaca, Lisabona, Liverpool, Londra Luton, Lyon, Madrid, Malaga, Milano Linate, Napoli, Nisa, Oradea, Oslo, Paris Beauvais, Palma de Mallorca, Roma Fiumicino, Stockholm Arlanda, Stuttgart, Tel Aviv, Torino, Valencia.

  • din Bacău: Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Liverpool, Londra Luton, Milano Bergamo, Madrid, Roma Fiumicino, Torino.

  • din Cluj-Napoca: Birmingham, Bucuresti, Constanta, Dublin, Liverpool, Londra Luton, Nisa, Tel Aviv.

  • din Constanța: Bruxelles, Cluj-Napoca, Milano Bergamo, Oradea, Paris, Timișoara, Iași.

  • din Iași: Barcelona, Bruxelles, București, Köln-Bonn, Londra Luton, Milano Bergamo, Munchen, Paris, Roma Fiuminino, Torino, Constanța.

  • din Larnaca: Atena, Birmingham, București, Londra Luton, Salonic.

  • din Liverpool: Alicante, Bacău, București, Cluj-Napoca, Milano Bergamo, Roma Fiumicino, Malaga, Palma de Mallorca.

  • din Sibiu: Stuttgart.

  • din Torino: Alghero, Bacău, Bari, București, Catania, Copenhaga, Iași, Ibiza, Lamezia Terme, Lisabona, Stockholm, Londra Luton, Madrid, Malaga, Napoli, Palma de Mallorca, Pescara,
    Trapani și Sevilia, Stockholm Arlanda, Paris Charles de Gaulle.

  • din Alghero: Roma Fiumicino.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri