Ce trebuie să știe șoferii care merg la mare, în minivacanța de 1 mai, pe A2

Data actualizării: Data publicării:
a2 bucuresti constanta pov

Autostrada Soarelui e plină de gropi pe o distanţă de 26 de kilometri, iar riscul de accidente e mare atunci când se circulă cu 130 de kilometri la oră. Pentru că se apropie vacanţa de 1 mai, Compania de Drumuri a început peticirea drumului, în regim de urgenţă. Asfaltarea propriu-zisă va începe abia la sfârşitul anului.

„Aproape 30 de kilometri din A2 Bucureşti-Constanţa sunt pline de gropi. Poliţia a recomandat celor de la autostrăzi să închidă această porţiune sau să o repare”, relatează Laurențiu Rădulescu, jurnalist Digi24.

Aşa că dimineaţă a început marea asfaltare. Cu doar o săptămână înainte de deschiderea sezonului estival, pe principalul drum spre mare lucrează, de zor, 10 muncitori. Decopertează autostrada ca pe vremuri. Cu târnăcoape şi lopeţi. Câţiva vin din urmă, la mătură.

Cred că suntem pe la kilometrul 20-25. Am găsit şi primele lucrări. Undeva în faţă se munceşte.

S-au făcut şi ceva plombări. Asta e o gaură în autostradă”, mai transmite jurnalistul Digi24.

Ritmul este... alert. Un muncitor desface asfaltul turnat peste plăcile de beton. Un altul îl ajută să care bucăţile pe marginea drumului... Un al treilea dă cu mătura, iar în urma lui vine şi utilajul de curăţat. În prima zi în care au fost chemaţi de compania de drumuri să plombeze craterele din autostradă, muncitorii au şi o ţintă de atins.

- Ce distanţă aveţi astăzi?

- 200 de metri.

- Cât?

- 200 de metri.

- Sunt singurele utilaje sau sunt în mai multe puncte.

- Nu, sunt singurele.

Sunt, însă, peste 26 de kilometri plini de gropi, dai în ele de cum pleci din Bucureşti. În zilele următoare, Autostrada Soarelui va fi un furnicar de maşini.

Stadiul cârpelilor de până acum de pe Autostrada Soarelui se vede cel mai bine aici, pe marginea şoselei de viteză, unde au fost aruncate bucăţi din asfaltul care până acum a peticit autostrada. Iată şi calitatea. Se sfărâmiţează pur şi simplu”, relatează jurnalistul Digi24.

Autorităţile promit că la sfârşitul anului vor investi 15 milioane de euro pentru re-asfaltarea porţiunilor distruse. Aveţi, aşadar, grijă la vară, în drum spre mare. Eventualele pagube vor fi suportate de asigurători, care ulterior vor da în judecată CNAIR. Anul trecut, compania a fost nevoită să le dea 660.000 de lei celor care şi-au distrus maşinile din cauza drumurilor pline de gropi.

Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi în minivacanţa de 1 mai pe litoralul românesc, iar cei mai mulţi vor alege staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Mamaia Nord-Năvodari.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri