Cel mai ieftin bilet de avion. Cât de real e mitul zilei de marţi

Data publicării:
London Airspace Is Restricted Due To A Computer Failure
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 12: Passengers line up in Terminal Three as they wait for delayed flights at Heathrow Airport on December 12, 2014 in London, England. Computer problems at the National Air Traffic service have caused severe problems for air passengers at London's airports. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Călătoria cu avionul poate fi mai ieftină dacă biletul este cumpărat la momentul potrivit. Fiecare destinație are prețul ei, iar acesta poate fluctua chiar și de 70 de ori din momentul în care sunt scoase la vânzare primele locuri și până când decolează avionul. Cele mai bune prețuri pot fi obținute în perioada cuprinsă între trei săptămâni și 3 luni și jumătate de dinaintea zborului.

Pentru destinațiile continentale, pe distanțe relativ scurte, cele mai bune prețuri pot fi obținute cu circa 54 de zile înainte de decolare, potrivit CheapAir, care a analizat peste 920 milioane de zboruri.

Către America de Nord cele mai ieftine bilete pot fi găsite cu aproape 100 de zile înaintea zborului. Cu cât distanța crește, cu atât trebuie făcută mai din timp rezervarea unui bilet. Astfel se poate ajunge chiar și la o perioadă de 4 luni de zile.

Prețul unui bilet, de la afişare până la zborul efectiv se schimbă de circa 70 de ori, iar de fiecare dată acesta variază în medie cu câteva zeci de euro.

Prețurile cele mai mari sunt în ziua de dinaintea zborului, din motive evidente. Nici ofertele de ultim moment, disponibile în ultimele două săptămâni nu sunt o garanție a unui bilet ieftin- e perioadă în care prețurile oricum cresc peste nivelul anterior.

Un mit demolat este și acela de a cumpăra biletul marțea, pentru că diferențele față de alte zile ale săptămânii sunt insesizabile de cele mai multe ori.

Însă este cât se poate de real faptul că zborul marţea este mai ieftin.

Sunt mai mulți factori care influențează costul unui bilet, iar un impact major este ziua în care are loc călătoria. În timp ce zborurile de duminică sunt cele mai scumpe, marțea și miercurea pot fi obținute cele mai mici prețuri. De asemenea, în timpul sezonului estival sunt cele mai scumpe bilete, iar în ianuarie și februarie cele mai ieftine. Totuși călătoriile către stațiunile de ski vor fi costisitoare și în primele două luni ale anului.

Uneori achiziționarea biletului online poate fi un joc de-a șoarecele și pisica între companie și client. Este posibil ca prețul biletului să crească în funcție de cât de interesat este clientul de un anumit zbor. Spre exemplu, dacă prețul zborului este verificat de mai multe ori de pe același calculator, unele site-uri pot afișa prețuri mai mari. Din acest motiv este recomandat ca după verificarea prețului, calculatorul să fie golit de cooki-uri sau achiziția să fie făcută de pe un alt dispozitiv.

Analiștii spun că aceste date sunt mai de grabă un ghid pentru călători și că pot fi luate în calcul și alte instrumente pentru a găsi cele mai bune oferte, precum sistemul Google Flights.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri